hur man använder övning för att hjälpa till med arbetskraft

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-28
Utövar under graviditet är ett bra sätt att hjälpa till att minska smärtan under förlossningen. Motion främjar blodflödet till musklerna. Det gör också din kropp starkare, vilket ger dig mer energi under förlossningen. Utövar regelbundet under graviditeten hjälper din kropp att förbereda inför förlossning och kommer också att hjälpa dig att få tillbaka i form snabbare. Övningarna beskrivs nedan kommer att hjälpa din kropp att hantera förlossningen
1.
Gör Kegels, som är sammandragningar av bäckenbottenmuskulaturen. Stärka dessa muskler kommer att hjälpa att förbättra cirkulationen och förebygga hemorrojder. De kommer också att bidra till att påskynda återhämtningen efter leverans. Starka bäckenbottenmuskulaturen kan även minska den tid som du har att skjuta under labor. To göra Kegels, spänner musklerna runt slidan som om du försöker att stoppa flödet av urinering midstream. Håll denna och räkna till 5, släpp sedan. Upprepa detta 10 gånger. Arbeta dig upp till fyra uppsättningar av 10, tre gånger om dagen. Kegels kan göras var som helst-titta på tv, sitter på kontoret eller till och med stå i kö i affären.
2.
Gör bäcken lutar. Dessa kommer att stärka magmusklerna och lindra ryggont under labor. To göra bäckenet lutar, gå ner på alla fyra med händerna axelbrett och knäna höft bredd isär. Sträck ut armarna, men inte låsa armbågarna. Andas in och dra dina magmuskler som du runda ryggen. Andas ut och återgå till utgångsläget. Upprepa så många gånger som du är bekväm med, efter rytmen i din andedräkt.
3.
Gör knäböj, som bidrar till att stärka dina lårmuskler och öppna bäckenet. För att göra knäböj, stå inför en stol med fötterna drygt höft bredd isär. Peka tårna ut. Om du känner dig mer bekväm, håll på baksidan av stolen som stöd. Spänn dina magmuskler som du sänker din svans ben mot golvet. Handla som om du håller på att sitta i en stol. Se till att det mesta av din vikt på hälarna. Ta ett djupt andetag. När du andas ut, tillbaka till startpunkten. Gör så många knäböj som du är bekväm med.
4.
Gör skräddaren pose. Detta kommer att öppna bäckenet och lossa höfterna. Det kommer också att minska spänningar i nedre delen av ryggen. För att göra skräddaren pose, sitta med ryggen mot väggen med fotsulorna vidrör varandra. Tryck knäna ner och bort från varandra. Var försiktig och inte tvinga dem. Bo så här så länge du är bekväm att göra det.

Tips och varningar


 • Börja långsamt och arbeta i din egen takt.
 • Pilates bidrar till att stärka din kärna muskler och ditt bäcken muskler. Yoga hjälper dig att slappna av dina muskler och ditt sinne under förlossningen.
 • Var medveten om korrekt hållning vid utövandet av när man är gravid. Lägre ryggont är vanliga under graviditeten och kan förvärras av felaktig hållning och positionering under träning.


 • Previous:nothing Next:hur lätt halsbränna under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man känner igen symptom på ADHD
 • hur man kan planera en picknick
 • hur man identifierar omphacele
 • Hur får man en bättre nattsömn
 • hur man gör aerobics utan att skada
 • hur att skydda ditt barn från mässling
 • hur man identifierar symtom på en vaginal infektion
 • hur man kan anpassa verksamheten för att främja omfattande användningen motoriska
 • hur man förebygger tonåring depression
 • hur man kan få ohälsosam luft rådgivning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com