hur man identifierar dyssomnia oordning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-02
Dyssomnia eller primär insomni, är klassificerad som en primär sömnstörning. Eftersom det finns många typer av sömnstörningar, är det bra att förstå de särskilda kriterier för att identifiera dyssomnia oordning. Följande artikel diskuterar tecken och symptom på denna sömnstörning
1.
Leta efter svårt att starta eller att sova, eller icke-reparativ sömn. Detta måste vara den dominerande klagomål, som måste förekomma i minst en månad. Det är inte ovanligt att andra typer av symptom att samexistera såsom trötthet, svaghet, oförmåga att koncentrera sig, brist på initiativ, och andra vanliga symtom som uppstår som en följd av brist på sömn under en period av en månad eller längre.
2.
Leta efter sömnstörning (eller associerade dagtid trötthet) kan orsaka kliniskt signifikant lidande i flera avseenden. Socialt kan det resultera i interpersonella problem, irritabilitet med andra, samt möjligheten att tillbakadragandet från vänner eller gemensamma sociala evenemang. Arbetshandikappade, kan det resultera i förlorad tid på arbetet, ett ökat antal och frekvens i sjukdagar tas, minskad produktivitet på jobbet, och eventuellt jobb uppsägning på grund av oförmåga att till fullo slutföra de nödvändiga uppgifterna för positionen. Detta i sin tur, kan få ekonomiska konsekvenser.
3.
Utvärdera att sömnstörning inte sker enbart i samband med narkolepsi. Om så är fallet, är det nödvändigt att överväga en annan diagnos sömnstörningar. Detta gäller även presentera symptom på en andning som länkar sömnstörningar såsom dygnsrytm sömnstörningar, eller parasomni. Den professionella bedömningen av en sömn expert kan vara nödvändigt för att skilja mellan olika typer av sömnstörningar.
4.
Titt för att se till att sömnstörning inte sker enbart under under någon annan psykisk störning. Exempel på sådana sjukdomar skulle vara egentlig depression, generaliserat ångestsyndrom, eller ett avsnitt av delirium. Återigen kan en specialist vara skyldig att avgöra om sömnstörningar är ett resultat av en psykisk störning eller om kanske samarbete förekommer.
5.
Utvärdera att sömnstörningar beror inte på direkta fysiologiska effekter av någon substans (t. ex. drogmissbruk eller föreskriven medicinering) eller någon somatisk sjukdom. Den sömnstörningar diskuterats ovan kan vanligen förekommer vid användning och /eller missbruk av läkemedel. Av denna anledning är en komplett historia behövs för att korrekt diagnostisera sömnstörningar korrekt. Det är också anledningen till att en fullständig utvärdering från en professionell kan behövas.

Tips och varningar


 • Tveka inte att kontakta en professionell om det är oklart om symtom och /eller deras motsvarande diagnos. Vårdpersonal i allmänhet rekommenderar inte användning av over-the-counter sova hjälpmedel för längre tid än en vecka i tid. Om sömnen inte stabiliseras inom denna tid, är det bäst att konsultera en sjuksköterska för ytterligare råd och behandling.


 • Previous:nothing Next:hur man identifierar autoimmuna hudsjukdomar

  Relaterade artiklar


 • hur man övning med en vatten aerobics rutin
 • Hur sluta röka
 • hur man hanterar hypogonadism
 • hur man väljer den bästa vitaminer
 • Hur man naturligtvis förmå labor
 • hur man använder naturliga oljor för att bota vårtor
 • hur man ska leva med en sesamfrön födoämnesallergi
 • hur man reser friska
 • hur du hittar den bästa löpbandet för dig själv i 4 tips?
 • hur man ger en utsträckt själv tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com