hur man identifierar öroninfektioner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-21
Öroninfektioner är en vanlig sjukdom hos barn. En öroninfektion orsakas oftast av en ansamling av vätska i mellanörat. Spädbarn och små barn är mer mottagliga för öroninfektioner än vuxna. Öroninfektioner följer ofta en förkylning eller övre luftvägsinfektioner. Det är lättare att identifiera en öroninfektion hos vuxna eller äldre barn eftersom de kan ge en mer korrekt beskrivning av sina symtom men med spädbarn eller små barn en öroninfektion kan förbises, eftersom vuxna inte känner igen tecknen.
1.
Leta efter tydliga tecken på infektion såsom smärta och rodnad i örat. Även om ett barn är för ung för att berätta att han har ont i hans öra du borde kunna märka rodnad eller svullnad i örat som kan tyda på förekomst av infektion.
2.

Följ ditt barns beteende. Om ett litet barn är rycka eller dra i hennes öra att chanserna är troligt att hon kan ha en öroninfektion.
3.
Tillkännagivande om ditt barn har några symtom på förkylning som rinnande näsa , hosta eller feber. Dessa symtom medfölja ofta en öroninfektion. Symptom på en förkylning får framträda inför varje tecken på öroninfektion.
4.
Tillkännagivande om ditt spädbarn eller barn är ovanligt kinkig, cranky eller gråt överdrivet. Ett litet barn med en öroninfektion kommer att uttrycka sin smärta och obehag genom gråt mer än vanligt.
5.
Observera om ditt barn har sömnsvårigheter. Har han slumrar sedan upprepade gånger väcka gråt och cranky? Det är svårt för ett barn med en smärtsam öroninflammation att falla i en god sömn. Även den minsta borste för att det drabbade örat kan orsaka tillräckligt ont att väcka barnet.
6.
Tillkännagivande om det finns en minskad aptit. Barn och även vuxna kan uppleva en minskad aptit och möjligen även diarré med förekomsten av en öroninfektion.
7.
Observera om det finns någon Hörsvårigheter. Detta kan bli mer märkbar med äldre barn och vuxna, men svårt att höra kan också förekomma hos spädbarn genom att observera deras svar på din röst och andra ljud. Svårt att höra kan också vara ett tecken på öroninfektion.
8.
Tillkännagivande om det finns någon pus eller vätska i eller tömning från hörselgången. Det är vanligt att öroninflammation uppstår när det finns en ansamling av vätska i mellanörat. Observation av lakvatten från örat är en signal om att öroninflammation är närvarande.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla mögel allergier

Relaterade artiklar


 • hur du utför en inspektion hem säkerhet
 • hur man ska bekämpa åldrandet
 • hur man förebygger Adderall missbruk
 • hur snabbt komma på en transplantation lista
 • hur man spåra min menscykel online
 • hur man identifierar omphacele
 • hur man kan bota illamående naturligt
 • hur man får en god natts sömn.
 • hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid
 • hur man vet när du behöver ett bäcken tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com