hur man identifierar tecken på feberkramper

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-28
En feberkramper är en typ av krampanfall som ofta förekommer hos spädbarn och små barn. Sådana anfall beror ofta hög feber som följd av en rad faktorer, bland annat förkylningar, infektioner eller virus. Den anfall som kan vara från sekunder till minuter, påverka det centrala nervsystemet, muskuloskeletala och cirkulationssystem. Spädbarn och små barn upplever ofta sådana anfall, men de flesta typiskt, ålder berörda grupper är mellan 6 månader till 6 år gamla. Feberkramper verkar vara vanligare hos pojkar än flickor och ofta följer en genetisk predisposition för dem. Det är viktigt att veta hur man se tecken på feberkramper för att ge trygghet och säkerhet för spädbarn och småbarn. Även om de flesta barn växer ifrån sådant anfall av när de når 5 eller 6 år gammal, bör feberkramper förstås och erkännas av föräldrar

Du behöver:. .
Acetaminophen
Ibuprofin.


1.
Titta på ditt barns lemmar att iaktta eventuella tecken på tvära rörelser eller stelhet om de lider feber som stiger snabbt. Denna styva eller tvära kan noteras i benen, armarna, eller både och vara allt från några sekunder till längre än fem minuter eller så.
2.
ryckningar i armar eller ben är en annan indikation på rörelseapparaten eller centrala nervimpulser som orsakar oregelbunden rörelse i armar och ben. Dessa typer av ryckningar kan noteras på ena sidan av kroppen, eller i en arm eller ben, men inte alla på samma gång.
3.
Håll utkik efter ditt barns ögon rullande tillbaka upp i huvudet medan de har feber, en annan indikation på feberkramper. Ibland kan ett barn förlorar medvetandet i några sekunder eller minuter och ser ut att somna plötsligt och utan förvarning. I de flesta fall är detta inte farligt för barnet om han eller hon faller eller knölar i möbler eller hårda föremål. Om ditt barn har feber som verkar stiga snabbt, se honom eller henne noga.
4.
Uppmärksam på tecken på en snabbt stigande temperatur. Allt över 102 grader (rektalt) bör diskuteras med din barnläkare för behandling.
5.
Titta på ditt barn visar tecken på förvirring eller extrem trötthet när som lider av hög feber, som detta är ännu en indikation på en feberkramper.

tips och varningar


 • Föräldrar bör ta komfort i faktumet att feberkramper är relativt vanliga och i allmänhet inte resultera i komplikationer. De orsakar inte hjärnskada, inte heller barn som upplever dem verkar vara medvetna om att de har ett anfall. Ge Ibuprofin eller paracetamol som regisserade, men ge inte aspirin till barn under 18 år.
 • Behåll lugnet och stödja barnets huvud under ett anfall. Placera aldrig något i ditt barn, mun under ett anfall. Om ett anfall varar längre än 15 minuter, rådfråga en barnläkare.


 • Previous:nothing Next:hur man kan hantera minnesförlust under graviditet

  Relaterade artiklar


 • hur man ska leva hälsosammare
 • hur man identifierar Pick’s sjukdom
 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
 • hur man spola ut öronvax
 • hur man kan bota svampinfektioner på hälarna
 • hur man använder B-vitamin för att förbättra fertiliteten
 • hur man behandlar en läppspalt
 • hur man identifierar pica oordning
 • hur man kan stoppa din pojkvän från rökning
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com