hur man kan förhindra en PMS huvudvärk

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-17
Vissa kvinnor upplever huvudvärk börjar några dagar före och under menstruationen som är svårare än huvudvärk vid andra tider av månaden. Detta symptom är också känd som en Menstrual migrän

Du behöver:. .
Kalender
Pen /markör.
smärtstillande.
kunskap om triggers.


1.
först, låt din cykel i kalendern. Markera din kalender på de dagar du får huvudvärk och notera smärtan nivå antingen 1-10 eller helt enkelt "mild", "medium", "dåliga", "Jag vill dö det gör ont så illa" eller vad systemet fungerar för dig. Detta hjälper dig att känna igen ett mönster för att avgöra om din huvudvärk utlöses av PMS. Var också noga med att notera andra triggers som kan orsaka din huvudvärk, såsom mat, stress eller andra aktiviteter.
2.
Om du inte redan är på dem, överväga att ta p-piller som är tänkta att hjälpa till att hålla dina hormonnivåer stadig hela månaden så du inte får lika illa PMS symptom, bland annat PMS huvudvärk.
3.
När du vet att du är på väg att få din tid, se till att du få tillräckligt med sömn och dricka mycket vatten för att stanna hydrerade. Veta när du ska få din tid skall denna hjälpa dig att förstå din stress och kunna vidta förebyggande åtgärder innan din PMS startar. För att göra det lättare, kanske du vill färg i ett par dagar innan din förväntade tid i kalendern med en markör eller överstrykningspenna så det är uppenbart. Detta är speciellt bra om du har en make eller pojkvän, kommer de att märka det och komma ihåg att vara mer förståelse för dina känslor och vara mer hjälpsam . . . förhoppningsvis.
4.
Undvik för mycket stress, vin och lagrad ost. Lagrad ost är hög i tyramin som är charkuteriprodukter, russin, nötter, avokado, konserverade soppor, och rött vin. Människor kan vara känsliga för tyramin och resultatet är huvudvärk. Om du verkligen behöver det glas vin för att hjälpa till att hantera stress eller på grund av en speciell händelse, ta lite Excedrin eller andra smärtstillande medicin i förväg.
5.
Det finns en 6-dagars behandling som jag kom över på medterms. com som består av en förebyggande behandling för migrän menstruella med en triptan i 6 dagar med början 2 dagar innan beräknad start av mens migrän. Denna behandling minskar incidensen av en migrän med minst en halv. De triptaner inkluderar sumatriptan (Imitrex), rizatriptan (Maxalt), naratriptan (Amerge), zolmitriptan (Zomig), eletriptan (Relpax), lmotriptan (Axert) och frovatriptan (Frova). Kontakta din läkare eller ta upp det vid nästa besök.
6.
Behandling av smärta med 400 till 600 milligram per dag av magnesiumoxid eftersom det är vanligt att menstruerande kvinnor har en magnesium brist.
7.
Om du får PMS huvudvärk som är smärtsamma men inte svår migrän och inte kan förhindra att din huvudvärk från att komma på, försöka ta Midol som lindrar huvudvärk samt andra PMS symtom såsom uppkördhet och kramper. En kombination av Ibuprofen och paracetamol kan också ge tillfällig lindring eller en dos på Excedrin. De flesta människor kommer att finna att en typ av främsta medicin fungerar bättre för dem än en annan.

Tips och varningar


 • Prova det bästa du kan för att förhindra att din PMS huvudvärk. Men om du lider av svår migrän menstruella dessa mätt kan endast minska graden av dem. Lycka till!
 • u00A9 2008 CCROCK. Kopiering, helt eller delvis, är strängt förbjudet


 • Previous:nothing Next:hur man får en god natts sömn.

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker Coxsackie virus
 • hur man har ett relativt olycka fri period
 • hur man betala för doula (och andra graviditeten) tjänster
 • hur man gör de 12 stegen
 • hur man införliva utöva med kroppen för livet diet
 • Hur sluta röka
 • hur man identifierar gallgångsatresi
 • hur man handskas med torrt hår naturligt
 • hur man ska behandla skabb kroppen löss
 • hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com