hur man kan hantera den plötsliga döden av en förälder

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-15
Medan döden av en kompis eller nära anhörig är alltid svårt, plötslig, oväntad död av en förälder eller vårdnadshavare kan vara speciellt traumatiskt. Jag har sammanställt denna hur-till av egen erfarenhet. Här är sex enkla steg som du kan vidta för att hedra och minnas din förälder visserligen långsamt plocka upp och sätta ihop bitarna av ditt liv

Du behöver:. .
Tid
tålamod.
ärlighet.
en eller två positiva och stödjande personer.
bilder eller Peronal poster av nära anhörig.


1.
vara ärliga. Om du känner dig arg, acceptera det. Om du känner för skrika, gör det. Om du känner skuld, det är ok. Du har just upplevt ett stort trauma. Jag jämför det med att träffas av en semi truck och om igen. Innan någon klara eller läkning kan uppstå, du absolut måste känna varje känsla. Utan dom, tillåt dig att uppleva varje känsla
2.
Skydda dig. Om du är ansvarig för att organisera, kommer du att finna att detta kommer att ta ännu mer känslomässig ansträngning. Skaffa en nära vän att hjälpa till med arrangemangen, fält telefonsamtal och besökare. Din förälder dog bara, du behöver inte spela värd /värdinna. Begränsa mängden information som ger till begravningsbyråer, grannar och vänner. Du behöver inte att återuppleva händelsen var femte minut. Senare kan du bestämma med vem du vill dela information.
3.
FORTSÄTTA Grounded. Försök att äta och sova på en normal tidtabell. Om du har anfall av sömnlöshet det finns naturliga sätt att behandla den. Om det behövs, kontakta din läkare. Äta, även om du inte känner för det. Å andra sidan, försöka att inte fastna i cykeln av känslomässigt ätande. Du kommer ångra det i det långa loppet. Även om det kan kännas annars kommer maten inte göra smärtan försvinner. Sömn och en balanserad kost är viktigt vid denna tid att du fysiskt återhämta sig från den extrema stress.
4.
Ge dig själv tid. Det finns ingen tidsplan på sorg, och ingen kan berätta hur man gör det. Försök inte att rusa processen. Om du känner att du behöver stanna i sängen för ett par dagar, så gör det. Om du behöver ta tjänstledigt från jobbet eller skolan, vidta åtgärder för att göra det. Du kan känna stabil under några veckor eller månader, sedan hitta dig själv hysteriskt gråtande. Känslor är oförutsägbara. Kom ihåg, detta är helt din process
5.
Nå ut. Du kommer antagligen att känna sig som ingen förstår och kan börja isolera dig själv. Stå emot denna lust. Ring en god vän eller stödjande familjemedlem. Träffas över en kopp kaffe. Ut ur huset och återkoppla med världen.
6.
hålla dem nära. Jag håller min fars körkort gömd bakom min. Det är min privata sättet att minnas honom plus att det gör mig trygg och säker. Varje gång jag tar mitt körkort ur min plånbok ser jag hans leende ansikte. Ta en eller två av dina föräldrars personliga saker och lägg dem i en speciell plats. Det kommer att hjälpa dig att komma ihåg de goda minnen och hur välsignade ni är att ha haft dem i ditt liv.

Tips och varningar


 • Var inte rädd för att gå med i en sorg stödgrupp eller söka professionell rådgivning.
 • arbeta ideellt för att hedra din förälder. Detta är särskilt tröstande om du kan volontär för orsak som är förknippade med deras död.
 • Kom ihåg att även det kan kännas annars, du är inte ensamma.
 • Sök professionell hjälp om du upplever extrema humör eller beteendeförändringar.
 • Om du känner dig självmordsbenägen, ringa 911 eller gå direkt till din lokala akuten.


 • Previous:nothing Next:hur man kan planera en picknick

  Relaterade artiklar


 • hur man bli gravid efter en spiral
 • hur du gör din egen babyservetter
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man bestämmer ditt blodtryck
 • hur man identifierar symtom på springmask
 • hur man förebygger räddning andas
 • hur man ska behandla kommunikation störningar hos barn med hörselskada
 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man undviker muskelbristning
 • hur man kan låta din unge hemma vuxna ledighet utan att bli deprimerad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com