hur man kan hjälpa vänner klara infertilitet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-11
Infertilitet kan vara ett sorgligt och svårt upplevelse för ett par. Att hjälpa dina vänner eller släktingar hantera infertilitet tar lite finess och nåd. Mest av allt, det tar tålamod och känslighet runt frågor
1.
Bekanta dig med infertilitet. Det finns en hel språk av akronymer, testning och att dina vänner kommer att gå igenom. De kommer att uppskatta att de kan prata med dig om det, och du har en idé om fikonspråk.
2.
Erbjudandet att vara där för dina vänner om de behöver prata . Låt dem styra tid eller plats. Den infertilitet Resan kan kännas som en berg-och dalbana och ge dina vänner kontroll över denna en liten sak kan betyda världen för dem.
3.
Håll råd om adoption, befruktningen eller sterilitet till dig själv . Avstå från att tala om framgångarna för par som blev gravid vid första försöket, direkt efter ett missfall eller 3 veckor efter att ha levererat eller adoption av ett barn. Det är svårt för din vän att höra hur lätt det är för andra att bli gravid, och oönskad råd kan skjuta bort henne.
4.
Föreslå aktiviteter och händelser som är barn-fri, inte ens om du måste få en barnvakt för dina egna barn. Dina vänner kommer inte att säga att ibland gör det ont att vara runt barnen, eftersom de vill att en av deras egna så illa. Hjälp dem genom att schemalägga ett endast för vuxna filmkväll eller ett sportevenemang.
5.
Remain ett positivt inflytande på dina vänner men inte vara alltför soligt. Undvik t. ex. att uttalanden som "Du kommer bli gravid snart, jag bara vet det" eller "bara ha mer sex. -Som bör fungera" Eftersom du inte har full förståelse för deras medicinska frågor, kommer det att verka okänslig.
6.
Vara där för din vän på hennes villkor. Hon kommer till dig när hon är redo att prata. Fråga inte om hon är gravid ännu, för om du har varit en god vän till henne genom hennes ofruktsamhet, kommer du bli en av de första hon ska berätta.


Previous:nothing Next:hur man gör en injektion från en injektionsflaska

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva livet på dina egna villkor
 • hur man handskas med en förälders död
 • hur man får smalare på en vecka
 • hur man reser friska
 • Så för att lindra stress under graviditeten
 • hur man skyddar ögonen från solen
 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
 • hur platsen symptom på Gilberts sjukdom
 • hur man får hårfärgningsmedel bort från huden
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com