hur man kan stoppa p-piller under premenopause

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-23
Många kvinnor ser fram emot att gå igenom klimakteriet, eftersom det innebär slutet för obehagliga perioder. Men just innan klimakteriet, går en kvinna igenom premenopause (klimakteriet), vilket sker tre till fem år innan hennes sista perioden. Många kvinnor äter p-piller, men någon gång en kvinna har att få bort av p-piller som hon närmar sig klimakteriet. Det finns några saker som du måste göra om du vill sluta ta p-piller under premenopause

Du behöver:.
Hälsa utvärdering.
Medicinska tester.
Naturligt progesteron.
Hormonbehandling.


1.
Besök din läkare för en utvärdering. Innan du kan stoppa preventivmedel under premenopause måste din läkare att ge dig en komplett utvärdering (tillsammans med medicinska tester) för att bestämma den bästa tiden för dig att sluta ta p-piller. Din läkare måste också kontrollera din follikelstimulerande hormon (FSH) för att ta reda på hur nära du är klimakteriet. Beroende på vilken typ av p-piller du tar, kan din läkare börja med att byta dig till en lägre dos p-piller först. Växla dig till en låg dos p-piller första kan hjälpa din kropp övergången mycket lättare under premenopause.
2.
Justera din kost. Innan du slutar att ta p-piller, bör du skapa en hälsosam kost att följa, som ska bestå av massor fullkorn, frukt och grönsaker. Var noga med att lägga till soja till din kost och minska eller eliminera dina koffein och alkohol intag. Äta hälsosam mat kan hålla dig att må bra, ger dig energi och bidrar till att minska de biverkningar som du kan uppleva när du slutar ta p-piller under premenopause (såsom värmevallningar, vaginal torrhet, sömnstörningar, humörsvängningar och minskad sexlust) .
3.
få mycket motion. Förutom att äta hälsosamt, bör du delta i fysiska aktiviteter, som promenader, jogging, aerobics, tennis och simning. Utövar en regelbunden träningsprogram hjälper till att hålla dig frisk och passform.
4.
Komplettera din sista tablettkarta. Din läkare kommer att informera dig när du kan sluta med p-piller. Det är viktigt att fullfölja hela tablettkarta för att cykla och hoppa inte över någon av dem.
5.
Ta en naturligt progesteron tillägg. När du slutar att ta p-piller, kan du behöva använda en progesteron produkt för att hjälpa till med biverkningar. Eftersom syntetiskt progestin i p-piller vanligtvis minska halterna av naturligt progesteron i kroppen, kan din läkare föreslå att du tar den naturliga progesteron komplement för att stödja hormonell obalans. Denna produkt kommer i form av ett piller, vaginal grädde och plåster, och din läkare kan hjälpa dig välja lämplig att använda.
6.
Använd hormonell terapi för att behandla biverkningar . Beroende på hur nära du är att komma in på klimakteriet kan din läkare flytta dig till östrogenbehandling eller hormonersättningsbehandling omedelbart efter att du slutar att ta p-piller. HRT kan hjälpa dig att bättre hantera de vanligaste biverkningarna av klimakteriet.


Previous:nothing Next:hur man spola ut öronvax

Relaterade artiklar


 • hur man förfalskar vara sjuk till skolsköterskan
 • hur man använder avslappning under förlossning
 • hur bli gravid med tvillingar
 • hur man hittar hälsosamma alternativ till din hygien och grooming produkter
 • hur man ska behandla bröstvårtan problem
 • hur man bli gravid efter abort
 • hur man kan förebygga ryggsmärtor
 • hur man byter en sängliggande person
 • Hur man undersöker din prostata hälsa
 • hur man ska behandla öppna sår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com