hur man ska leva en hälsosam livsstil

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-09
Living en kvalitet, är hälsosam livsstil viktigare än den kronologiska åldern på en person. Att leva en hälsosam livsstil innebär att vara medvetet medveten om de val du gör och det du gör som är bra för kropp, själ och ande. Att leva en hälsosam livsstil minskar risken för allvarliga medicinska tillstånd som högt blodtryck, fetma, diabetes och fetma. Denna artikel kommer att ge dig några tips på sätt att leva en hälsosam livsstil

Du behöver:.
Notebook eller tidskrift
. pennor.
bilder.
vävnader.
e-postadress.


1.
förbättra dina matvanor. Var medveten om den servande storlek, typ av mat du äter och hur du laga och äta din mat. Minska mängden stekt mat och äter mer färsk frukt, spannmål och grönsaker. Det är bättre att ånga eller grilla maten, eftersom detta kommer att hindra förstörelsen av naturliga vitaminer och mineraler i maten. Denna metod för matlagning kommer också att hålla kalorierna låg och hjälper dig att kontrollera, underhålla och hålla dig inom din hälsosam diet plan.
2.
Drick mindre läsk och konstgjorda drycker och minska koffein kaffe eller te intag. Läsk innehåller hög sockerhalt och är höga i kalorier. Till exempel kommer en burk läsk innehåller över 140 kalorier. Det rekommenderas att du dricker så mycket som 6 till 8 glas vatten om dagen för att förhindra uttorkning och hjälpa till att klara ut giftigt avfall i kroppen. Prova vatten med tillsats av mineraler och elektrolyter. Dessa är lätt tillgängliga i butiker och stormarknader. De kan vara lite mer dyr, men på mycket varma dagar när man är svettig mycket eller ägnar sig åt hög energi aktiviteter eller sport, är det bättre att hålla elektrolyter under kontroll än att spendera dagen på akuten.
3.
motion bör ingå i din dagliga regim om du vill behålla en hälsosam livsstil och leva ett liv kvalitet. Börja långsamt om du inte har bedrivit någon fysisk eller ansträngande aktiviteter en stund. Enkla aktiviteter såsom promenader, cykling och simning kan vara bra sätt att börja, de kan vara mycket roligt och kan göras med familjemedlemmar eller vänner. Att arbeta på lokal gymmet kan också vara ett sätt att träffa nya människor och få nya vänner, samt hålla kroppen frisk, stark och frisk. Alla former av motion som kommer att öka blod till hjärta och öka syre till kroppen och vitala organ kommer att bidra till att hålla dig jobba på din optimala och full av livskraft och styrka.
4.

Stoppa beroendeframkallande beteende som är skadligt för din kropp, själ och ande. Sluta röka och dricka alkohol är bra sätt att börja förbättra din hälsa och hjälper dig att uppnå en hälsosam livsstil. Du kanske behöver professionell rådgivning, hjälp och stöd för att hjälpa dig att bryta dessa livslånga vanor, men om du verkligen är fast beslutna att göra de nödvändiga ändringarna kommer du att finna att de fördelar du får definitivt kommer att vara väl värt ansträngningen.
5.
förvara och bevara en glad perspektiv och synsätt i ditt liv är lika viktiga om man vill leva en hälsosam livsstil. Gå och ta reda på om aktiviteter, klubbar och grupper som hjälper dig att förbättra, utveckla och engagera dina själ och ande till en högre nivå. Bra ställen att börja är yoga klubbar, centra meditation eller grupper som hjälper dig att lära dig att centrera och fokusera din energi, vilket i sin tur kommer att hjälpa dig att minska och hantera stress på ett mer positivt sätt, samt finna inre frid.
6.
hålla sinnet aktiva är en viktig faktor för att upprätthålla en hälsosam livsstil. Hitta hobbies som kommer att hålla din fantasi och kreativa energin flödar för att inspirera dig att finna inre lycka och hjälpa andra på vägen.

Tips och varningar


 • vara proaktiv och lära dig att kontrollera ditt liv och öde. Ge dig själv med kunskap, kompetens och verktyg för att uppnå en hälsosam livsstil.
 • omfatta familjemedlemmar och vänner i din verksamhet och planer. Detta hjälper dig att hålla på rätt spår och hålla sig till regimer och förändringar vana och också bidra till att göra det roligare, stödjande och interaktiv.
 • Denna artikel är inte en ersättning för professionell medicinsk rådgivning från din egen läkare eller annan vårdpersonal.


 • Previous:nothing Next:hur du skyddar fönstren till din själ

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar Gilberts sjukdom
 • hur man gör en het ris väska
 • hur man identifierar intrauterin tillväxthämning
 • hur man förebygger mardrömmar
 • hur man betala för doula (och andra graviditeten) tjänster
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man identifierar bröstvårtan problem
 • hur man hanterar urineringsbesvär
 • hur man kan förebygga ryggsmärtor
 • hur man hanterar nefropati
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com