hur man utarbetar efter-piller

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-26
Funderar du på att få bort av preventivmedel i syfte att bli gravid? Tänka efter preventivmedel är ganska vanligt och det är oftast inte så svårt att göra. Beroende på din kroppstyp, hälsotillstånd och vilken typ av preventivmedel du använder, kan du kanske bli gravida under en kort tid. Här är några saker som du bör veta om du vill bli gravid efter piller

Du behöver:.
Hälsobedömning
. Förhandsuppfattningen tillägg.


1.
Besök din läkare för en hälso-utvärdering för att se till att du inte har några underliggande medicinska problem som kan hindra dig från att bli gravid. Till exempel, om du hade oregelbundna menstruationer eller problem ägglossning innan du började använda preventivmedel, då problemet kan finnas kvar.
2.
Oavsett om du använder p-piller och lappen , tar Depo-Provera skott eller med hjälp av en spiral (spiral) bör du slutföra hela cykeln av den formen av preventivmedel innan du försöker bli gravid. Detta hjälper till att förhindra oregelbundna blödningar. Till exempel pågår ett paket med p-piller normalt i 1 månad (om du använder Seasonique eller Seasonale piller som ges som en 3-månaders pack). Var noga med att avsluta med alla piller för den månaden innan du slutar att använda preventivmedel tillsammans.
3.
Använda ett tillägg för att hjälpa dig med din graviditet. Om du har använt preventivmedel under en längre tid, kanske du inte får gravid direkt. Även om vissa kvinnor börjar ägglossning inom 2 veckor efter att få bort av p-piller, kan andra kvinnor ta månader eller ett år innan deras kroppar komma tillbaka till det normala. Kan du överväga att tala med din läkare om att ta en förutfattade tillägg (400 600 mikrogram folsyra) för att hjälpa dig bli gravid tidigare och för att förbättra din förutfattade hälsa.
4.
Övervaka din månatliga cykler. För att lyckas bli gravid, behöver din kropp att ägglossning och du bör ha regelbundna menstruationscykler. Om du inte har fått din första menstruationscykeln inom 3 månader efter att ta din sista p-piller, bör du definitivt se din läkare. Det kan dock ta lite längre tid att få din första cykel om du skulle ta det Depo-Provera skott, eftersom ett skott varar i 3 månader.
5.
Ge dig själv tid att få gravid. Det är viktigt att inte panik eller ge upp om du inte bli gravid rätt sätt. Onödig stress kan påverka din förmåga att bli gravid. Försök att slappna av, vara lugn och ha tålamod under denna process.


Previous:nothing Next:hur man dränera en öroninfektion

Relaterade artiklar


 • hur man kan hålla barnen på vid gemensam pool
 • hur man identifierar intrahepatisk kolestas av graviditeten
 • hur man älskar din kropp
 • hur man kan förstå vilka typer av störningar barndomen sömn
 • hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor
 • hur man ska behandla drunkorexia
 • hur man kan få ohälsosam luft rådgivning
 • hur Kegel
 • hur man håller barnen passa utan organiserad idrott
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com