hur de ska hålla rökfri

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-09
Rökning är en mycket beroendeframkallande vana som är svår att bryta. Det tar 21 dagar att ändra en vana både bra eller dålig. Om du varit rökare i många år kanske du kan bryta din vana i 21 dagar, men du kommer förmodligen alltid har cravings som kommer och går för resten av ditt liv. Det finns några saker du kan göra för att se när du helt rökfria du bor rökfri
1
Spara de pengar du skulle ha utgifter på cigaretter och ta en semester. Efter att du har tillräckligt för din första semester Fortsätt att göra detta. Att veta att om du börjar röka igen kommer du inte att kunna ta en annan semester kan hålla dig från att plocka upp en annan cigarettpaketet. De flesta sparar 5 dollar per dag, totalt $ 1. 825 per år. Det är nog att ta en anständig semester.
2.
Gå med i en stödgrupp. Detta är inte ett skämt. Det finns stödgrupper och du bör ha någon du kan ringa när du får ett sug att röka igen. Nikotin Anonymous är en stor resurs att ha. De ger dig mer än en stödgrupp. De erbjuder även en 12 steg-program. Du skulle kunna hitta någon i ditt område som kan samarbeta med dig och hålla dig uppmuntras att stanna rökfri. Länken är presenterad i slutet av denna artikel.
3.
Göra en del forskning om ingredienserna i cigaretter och de sjukdomar som människor får från att röka dem. Om du gör denna forskning kommer du läsa om alla de skadliga kemikalier som du har satt i din kropp. Du ser också berättelser om människor med emfysem så illa att de inte kan lämna sina hus. Andra med strupcancer som har att prata genom att sätta sitt finger över ett rör i deras hals. Seriös forskning om effekterna av rökning kan skrämma vem som helst borta från att gå tillbaka till en cigarett.
4.
Hitta din inspiration och lägga upp en bild på den på kylskåpet. Om din inspiration är att vara friskare sätta en bild av en plats människa på ditt kylskåp. Om din inspiration är ditt barn sätta sin bild på kylskåpet. Om din inspiration är det faktum att du vill vara lydiga till er Fader i himlen än sätta en bild av Jesus på ditt kylskåp. Oavsett din motivation är att du behöver en brännpunkt. En liten påminnelse om att allt detta hårda arbete att sluta och förbli rökfri är värt det.
5.
Hitta dig själv ett alternativ hobby. När människor känner sig stressad eller nedstämd vänder de tillbaka till sina cigaretter. Om du ersätter den vanan med en ny hobby du kommer att ge dig själv ett alternativ. En som är säkrare och hälsosammare för dig. Det kan vara något så enkelt som att sätta ihop ett stort pussel. Ställa upp ett bord bara för pussel. När du får ett sug efter att röka gå arbeta på pussel tills begäret passerar. Oavsett ny hobby är att se till att det är lättillgängligt så att när du har en begäret du kan få upptagen omedelbart med din nya hobby. Om du måste vänta, kan du ge upp och ta ett bloss på cigaretten.
6.
Dagbok. Detta gör att du kan hålla koll på dina framsteg. Du kan skriva ner alla nya saker du har startat sedan sluta. Du kan hålla koll på dina tänder blir vitare eller du hostar mindre på morgonen. Titta på din hälsa blir återställd. Håll koll på alla cravings du har haft och hur du slå dem. Låt tidskriften bli ett vittnesbörd för din framgång och något du kan använda som inspiration. Kanske du kan dela den med någon annan som försöker att sluta röka och hjälpa dem att komma till den nivå du har nått.

Tips och varningar


 • Don ' röker inte ens socialt. Det kommer bara leda dig tillbaka till rökning på heltid. Det är inte ett bra sätt att hålla rökfri.
 • Håll dig borta från rökare för en stund. Lukten av rök kan få dig att längta cigaretter på nytt. Det är också svårare att säga nej till en cigarett när man är runt människor som vill att du ska bli en av dem.


 • Previous:nothing Next:hur man kan bota en svampinfektion hemifrån

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för postpartum återhämtning
 • hur du skyddar din hud
 • hur man håller barnen hydratiserade i sommar
 • hur man förebygger tonåring depression
 • hur man kan förebygga vuxendiabetes
 • hur man förbereder för en endometriebiopsi
 • hur man bestämmer surhetsgraden i kroppen
 • Hur man vet om skor är rätt storlek
 • hur man gör hicka försvinna
 • hur uttrycka dina känslor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com