hur du hittar din vilopuls

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-05
Hjärtat är en fantastisk orgel. Det slår varje dag, varje ögonblick. Dess beats drivs av en elektrisk kraft i kroppen, som skapas genom kemiska reaktioner. Den elektriska energin skickar ett meddelande till ditt hjärta. Budskapet är att slå och pumpa blod, näringsämnen och syre. Din "puls" är den takt som ditt hjärta slår per en viss tidsenhet. Ett minut är oftast används för att mäta, och antalet "beats" per minut anses vara den "hjärtfrekvensen. "Resultatet uttrycks som" beats per minut "(BPM). Din" vilopuls "är det antal gånger dina hjärtslag per minut (BPM) medan du är i vila . (inte utöva själv) Det är bra att veta din vilopuls för ett par anledningar först se till att den är inom normalområdet (kontrollera med din läkare om detta) För det andra för att beräkna din målpulsvärdet. . detta är den idealiska BMP för dig att nå under aerob träning för kroppen att få största möjliga nytta. Det finns flera punkter på kroppen där du kan mäta din vilopuls. Det mest använda punkt för egna mätningar är den halsen. Nyckeln är att hitta en plats där du kan känna artären s pulsering, eftersom det överförs till ytan

Du behöver:. .
Stoppur eller annan tidtagningsanordning

Förbered din tidtagningsanordning i förväg


1.
bestämma om du vill använda din personliga klocka, ett stoppur eller en timer. Du behöver en timer för att korrekt mäta din vilopuls. Anledningen är att din puls kommer att mätas i BPM. Du behöver förmågan att tiden en minut precis.
2.
Ta tidtagningsanordning till den plats där du planerar att mäta din vilopuls. Om du är hemma och planerar att använda din personliga klocka, är du redan förberedd. Om du har valt att använda ett stoppur, få det färdigt. Om du planerar att ta ditt vilopuls på gymmet eller annan plats där du tänker utföra fysisk träning, vara beredd.
3.
Placera din tidtagningsanordning någonstans att du enkelt kan nå. När du hittar din puls, blir det besvärligt för dig att flytta.

Hitta din Pulse i nacken


1.
Håll ut din högra hand framför av dig. Du kan lämna din armbåge lätt böjda. Du är helt enkelt att förbereda två fingrar du använder för att hitta din puls.
2.
Rita i tummen, Pinky och din rätt ringsignalen finger. De två fingrar utsträckta vänstra, höger pekaren och långfingret, kan naturligtvis curl ner. Avsiktligt hålla dem fullt utsträckt, dock.
3.
Placera din högra pekaren och långfingret på höger sida av halsen, ungefär halvvägs mellan fram-och baksidan av halsen. Du ska nu känna pulsen på ytan av huden. Om du inte gör det bör du flytta dessa två fingrar runt tills du känner din puls.

Räkna ditt hjärta slår i en minut


1.
Starta din timing enheten. Om du använder ett stoppur eller timer, kan du trycka helt enkelt på startknappen. Om du använder din klocka är det enklaste sak att göra är att vänta tills den andra handen når ett heltal (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 eller 12).

2.
Räkna ditt hjärta slår. Se till att du räkna var och en. Om du av någon anledning börjar ha problem att känna pulsen, anpassa två fingrar i enlighet med tills du lätt kan känna pulsen igen.
3.
Håll räknar ditt hjärta slår tills stopp klocka når en hel minut, eller tills din klocka andra hand når den exakta plats där det började. Om du starta tidtagningen din vilopuls på 11:20:15 (med den andra handen på 3), kommer du att stoppa tidtagningen när den andra handen når 11:21:15 (när den andra handen når 3 igen). Det totala antalet slag du räkna i den minuten är din vilopuls.

Tips och varningar


 • Rådgör med en legitimerad sjukvårdspersonal om din vilopuls , och huruvida det är inom ett normalt och hälsosamt sortiment.


 • Previous:nothing Next:hur drybrush hud

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en het ris väska
 • hur man kan förbättra emotionella och sociala utveckling med cerebral pares
 • Hur man vet om du är gravid eller i klimakteriet
 • hur man ska hantera akut cerebellär ataxi
 • hur man tvättar händerna ordentligt för att förhindra spridning baciller
 • hur att hålla sig frisk under klimakteriet
 • Hur identifiera symtom på frekventa matsmältningsbesvär
 • hur man följa de 12 stegen
 • hur man identifierar akut cerebellär ataxi
 • hur man hittar en specialist för ditt medicinska tillstånd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com