hur man kan behandla intrahepatisk kolestas av graviditeten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-10
Intrahepatisk kolestas av graviditeten är en allvarlig leversjukdom som inträffar bara under graviditeten. I fall av ICP, det finns avvikelser i flödet av galla som leder till en uppbyggnad av gallsyror i blodet hos modern. Denna uppbyggnad orsakar symptom som intensiv och kontinuerlig klåda och gulsot, och kan leda till allvarliga eller livshotande komplikationer i barnet. Tidig diagnos och rätt behandling kan betyda skillnaden mellan liv och död, men hitta en läkare som vet hur man behandlar intrahepatisk kolestas av graviditeten kan vara en utmaning. När tillståndet upptäcks måste behandlingen påbörjas omedelbart
1.
Besök din läkare så fort du märker några symtom som kan orsakas av ICP, såsom svår klåda, särskilt på fotsulorna av fötter, gula ögon eller hud, övre högra buksmärta, mörkfärgad urin eller blek avföring. Eftersom klåda kan vara en normal del av graviditeten, är en grundlig utvärdering nödvändig för att få en korrekt diagnos och släpps ut på rätt behandling regimen.
2.
Uppföljning på någon laborationer beställts av din läkare. Blodprover är en viktig del av både diagnos och behandling av ICP, och ett viktigt test, en så kallad serum gallsyror test kan vara ett värdefullt verktyg när det gäller att diagnostisera sjukdomen och rita ut en kur.

3.
Ta något läkemedel som du fått av din läkare eftersom de är föreskrivna. Intrahepatisk kolestas på graviditet behandlas ofta med en medicin som heter ursodeoxycholic syra. Denna medicin hjälper inte bara att lindra klåda i samband med tillstånd, utan även rättar onormal leverfunktion, och i många fall, hjälper till att förhindra missfall. Andra läkemedel kan förskrivas för att bekämpa specifika symtom och för att behandla andra komplikationer som kan bidra till sjukdomen.
4.
Schema täta möten med din barnmorska för att övervaka ditt barn # x2019; hälsa. Ultraljud och biofysiska profiler kommer sannolikt förpliktas att plocka upp eventuella förändringar i ditt barns puls eller allmänna hälsa.
5.
Leverera ditt barn så tidigt som anses säkert av din läkare. Vanligtvis kommer mammorna med ICP induceras på eller före den 38: e veckan, eftersom risken för fosterdöd ökar när graviditeten närmar sikt. Om leverans skall ske före den 37: e veckan av graviditeten, baby du kan få medicin för att hjälpa äldre lungorna.

Tips och varningar


 • Vissa ICP drabbade rapporterar att dricka extra vatten hjälper lindra vissa av smärta och andra symtom som orsakas av ICP.


 • Previous:nothing Next:hur man väljer en ögonläkare

  Relaterade artiklar


 • hur man håller händerna rena och stoppa spridning av sjukdomar
 • hur man har en bekymmersfri period
 • Hur man sover bättre på nätterna
 • hur man ska hantera perimenopause
 • hur man ska se till att du har friska barn
 • Hur du kalibrerar hem manschetter blodtryck
 • hur du kan trösta och minska ärrbildning från en brännskada
 • hur man identifierar Pick’s sjukdom
 • hur man införliva utöva med kroppen för livet diet
 • hur man skall närma din make om alkoholmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com