hur man kan förstå den dolda farorna med parfym

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-16
Ah, det luktar så söt, men verkligheten är att doftande parfym du sprayas på i morse kan ha en mer olycksbådande sida. Tyvärr är det inte bara doften som går in i den vackert inredda parfymflaska. Det finns en mängd andra kemikalier som är tillräckligt för att ge experterna anledning till oro. Kan några av de syntetiska kemikalier som tillsätts vanligen cologne och parfymer potentiellt orsaka hälsoproblem? ? Är parfym giftiga
1.
Frågan om parfym toxicitet har inte alltid gått i bräschen. Förr i tiden var parfymer från traditionell fransk parfym gör metoder som berörs av användning av organiska växtextrakt och naturliga alkohol. I mitten av 1940-talet gjordes försök att få ner priset på parfym genom massproducera den. Detta innebar tillsats av syntetiska kemikalier samt billigare petroleumbaserade alkoholer med potential att göra parfym giftiga, men mer överkomligt.
2.
Verkligheten är att upp till nittiofem procent av de kemikalier som används för att göra parfym är petroleumbaserade. Många av dessa kemikalier kommer från bensen, ett av de kända mest cancerframkallande kemikalier. Cancer är inte det enda bekymret med dessa syntetiska kemikalier. Vissa människor har biverkningar till de komponenter som används för att göra parfym, särskilt de som lider av allergier och astma. Skulle det förvåna dig att lära dig att en enda parfym produkt kan innehålla över 500 syntetiska kemikalier? Med ett så brett spektrum av kemikalier, skulle det inte komma som någon överraskning att känsligheten för parfymer är vanlig och att parfym är potentiellt giftiga.
3.
Några av de kemikalier som tillsätts doftämnen som gör parfym en potentiell hälsorisk innehålla aceton, bensaldehyd, etanol, etylacetat, metylenklorid och linalool, som alla kan orsaka skadliga effekter på centrala nervsystemet förutom en mängd andra hälsorelaterade frågor. Metylenklorid som finns i schampo, parfymer, och produkter parfym är särskilt oroande eftersom den förbjöds av FDA under 1980-talet. Tyvärr har detta inte verkställts och det är fortfarande finns i många doft produkter. Detta ämne är cancerframkallande som är listad som farligt avfall produkt.
4.
Annat möjligt område för oro är effekten av parfym och doft produkter på yngre uppsättning som kan exponeras för parfym från sina mammor. Många vanliga barn produkter såsom schampo och pulver baby har lagt doft med samma potentialen för toxicitet. Är parfym giftigt för barn? Barn är ofta oerhört känsliga för syntetiska kemikalier som finns i parfymer och kan manifestera en mängd olika neurologiska symtom inklusive hyperaktivitet, oro, och även kramper.
5.
Om du är orolig för att parfym är giftigt bör du undvika att bära det helt? Även om detta kan vara ett klokt val, har du andra alternativ. Naturlig doft oljor finns på din lokala hälsokostaffär kan ersättas med syntetiska parfymer. Inte bara du undvika toxicitet frågan, dessa oljor också oftast billigare än genomsnittet på marknaden alltför parfym produkt. Ett annat alternativ är att gå naturligt ibland. Det finns ingen anledning att vara besatt av bär doft på en daglig basis. Försöka gå naturligt ett par dagar i veckan. Du kanske bara tycker att det känns bra att inte andas in den överväldigande lukten av syntetisk parfym. För att inte nämna, det kan rädda din hälsa.


Previous:nothing Next:hur du håller din hud strålande

Relaterade artiklar


 • hur artificiellt föreställa tvillingar
 • hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid
 • hur man förebygger uretrit
 • hur platsen symptom på Gilberts sjukdom
 • Hur du tar kosttillskott som minskar mjölkproduktionen
 • hur du döljer läkemedel i dina barns mat
 • hur dra nytta av exponering för negativa joner
 • hur man håller händerna rena och stoppa spridning av sjukdomar
 • hur man läser ett test bmp blod
 • hur man förebygger hellp syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com