hur man ska bekämpa stress

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-15
På grund av den dagliga liv och rörelse i våra hektiska liv är det mycket lätt att bli riktigt "stressade". Här är några tips som hjälper dig att lindra stress NU

Du behöver:.
Tid för dig själv (jag vet det är svårt att hitta, men dess mycket viktigt!)
. .


1
Prova djupa andetag. Det är det snabbaste sättet att stoppa ditt svar på stress. Andas in djupt att räkna till fyra och sedan andas ut till och räkna till fyra. Upprepa dina djupa andetag för att räkna till fem, sex, sju och sedan åtta. Denna mini-avslappningsövning lugnar kroppen, bromsar hjärtfrekvensen och ger känsla av frid. Vad mer, med fokus på att räkna distraherar dig från det som stressar sönder dig.
2.
Ring en vän. Ett starkt socialt stödsystem kan gå längs vägen mot lindra stress. En vän kan hjälpa dig att dina bekymmer i perspektiv och kan hjälpa distrahera dig från vad som besvärar dig.
3.
Ta en promenad. Motion är en av de bästa sätten att jaga bort stress. När du går, fokusera på vad du ser, hör, lukt och rörelse, snarare än vad susa runt i ditt sinne.
4.
Schemalägg en ledig dag. Kroniskt betonade människor är ofta ovilliga att ta ledigt, eftersom de tror att de kommer sjunka ännu mer i sitt arbete och andra åtaganden. Det motsatta gäller: Om du tar en paus, du fräscha upp dig och bli ännu mer effektiv när du går tillbaka till arbetet
5
sova. . . Människor som är kroniskt betonade tvinga sig att klara sig på bara fyra eller fem timmars sömn per natt och som ett resultat, är kroniskt trötta. Men experter säger att en god natts sömn eller bara ett 20-minuters tupplur kan ladda dig och hjälpa dig att bättre hantera stressiga situationer. Nyckeln till långvarig stress relief är att få en hel natts sömn regelbundet.
6.
Ta upp trädgårdsarbete eller målning. Trevlig hobby, särskilt de som fullt ut engagera dig, kan stoppa kroppens stressreaktion. De tar också ditt sinne från jobbet, bekymmer familj och andra stressorer.
7.
Meditera. Studier har visat att öva meditation kan sänka blodtrycket, minskar hjärtfrekvensen och producera andra lugnande svar i kroppen.
8.
Titta på vad du tittar på. Det är frestande att förlita sig på TV för avkoppling, men många saker på tuben är spänning, provocerande snarare än lugnande. Titta på en absorberande dokumentär kan lugna er, men 10'oclock nyheten antagligen inte. Ännu bättre, ta ett levande ljus bad och lyssna på lugn musik.
9.
Har en kropp scan. Detta är särskilt användbart när du inte kan sova. Ligg ner och spendera ett par sekunder att fokusera på och avkopplande varje del av kroppen, som börjar med din panna och framåt nedåt till tårna. Eller prova spänna varje kroppsdel i några sekunder sedan avspänning.
10.
Ta en mini-semester. Hitta en lugn plats där du kan blunda och tänka mig att vara någonstans underbart: en solig strand, en snöig bergstopp, oavsett lugnar dig. Andas djupt som du spenderar 15 minuter att tänka på känslan, lukten, ljuden, synerna och tasts av din semester plats.

Tips och varningar


 • Förutom dessa sammanfattning stress-proppar, människor som är kroniskt betonade kan dra nytta av mer avancerade avslappningstekniker såsom meditation band, stress-minskning workshops och även psykoterapi.


 • Previous:nothing Next:hur man får strålande ungdomlig hud

  Relaterade artiklar


 • hur man upptäcker bedrägerier och oredlighet i forskning
 • hur du gör din egen ekologiska blöja grädde
 • hur man bär dubbelslipade glasögon recept säkerhet
 • hur att mata en patient
 • Hur man sköter om solbränna blåsor
 • Hur sluta röka ...
 • hur man betala för doula (och andra graviditeten) tjänster
 • hur man gör hemgjord akne grädde
 • hur man gör sträcka under graviditeten
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com