hur man väljer en ögonläkare

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-09
Ögonen är fönstren till själen och en ögonblicksbild av hälsa på resten av kroppen. Från dina ögon kan en bra läkare hitta tecken på att du är diabetiker, har högt blodsocker eller ens har tidiga symtom på en hjärntumör. De flesta människor är beroende av deras syn mer än något annat sinne, så det är bara logiskt att skydda den med den bästa läkaren runt. Här är en guide om hur man hittar en ögonläkare

Du behöver:.
Internet


1
Bestäm om du behöver en optiker eller ögonläkare. . En optiker är en O. D. och en ögonläkare är en MD, men i de flesta fall stora skillnaden är att en ögonläkare kan göra operationer och ett OD kan inte. För rutinmässig ögonvård, inklusive synundersökningar och även de flesta mindre skador öga, är en optiker fullt tillräcklig.
2.
Kontrollera American Optometric Association hemsida för en lista över kvalificerade optiker nära dig. Webbplatsen kommer också att hjälpa till att identifiera specialister som arbetar med barn eller de som behandlar specifika typer av ögonsjukdomar. Det är också en god idé att kontrollera med den statliga myndighet som licenser läkare. I de flesta stater, dessa organ ger en webbplats som listar alla läkare som har åtalats i en felbehandling kostym eller som har disciplinära åtgärder pågår mot dem (se Resurser nedan).
3.
Ring läkarmottagningen och fråga vad som ingår i en grundläggande synundersökning. Ett av de fraser du vill höra är att de kontrollerar ögat hälsa samt vision. Vissa kedja optometri kontor bara kontrollera vision och inte leta efter hälsoproblem i ögonen, inklusive högt tryck, ett varningstecken på glaukom. Var noga med att be om en tenta som innehåller ögats hälsa eftersom glaukom kan bara behandlas inte botas och det kan orsaka blindhet.
4.
Be familj och vänner för deras rekommendationer. En bra rekommendation från en vän kan vara lika viktiga som någon medicinsk utbildning. Vänner kommer ofta att kunna berätta för dig om läkaren är personlig, har dålig andas eller kör en ren kontor. Alla dessa kan vara viktigt.
5.
Kontrollera med din sjukförsäkring. Många hälso-försäkringar omfattar vision tentor, men bara om du går till rätt läkare. Ring i förväg för att fråga om läkaren accepterar din försäkring och du kan spara dig hundratals dollar.

Tips och varningar


Var
 • noga med att fråga innan ditt uppdrag, om läkare har för avsikt att vidga dina ögon. Om du får en vidgad examen, sätta någon annan att köra dig hem som dina ögon kommer att vara extremt ljuskänslig och det blir svårt att fokusera i flera timmar efter tentamen.


 • Previous:nothing Next:hur man använder preventivmedel under amning

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
 • hur man ska behandla skabb kroppen löss
 • hur man förebygger uretrit
 • hur man hanterar trakeit
 • hur man mäter skala smärtintensitet
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
 • hur man hanterar intrauterin tillväxthämning
 • hur man identifierar symtom på springmask
 • hur till återvinna efter förlossningen
 • hur man undviker typ 2-diabetes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com