Hur du tar hand om din lever

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-29
Levern är en mycket viktig körtel organ i kroppen. Detta rödbrun orgel ligger under membranet på höger sida av buken, och väger cirka 3 kg. Den ansvarar för stora kroppsliga funktioner som utsöndring av galla som är nödvändig för emulgering och absorptionen av fett, omvandling av socker till glykogen som sedan lagras för musklerna att använda, tillverkning av urea (huvudbeståndsdelen i urinen) och aminosyror , och filtrering av toxiner från blodet för att hålla orenheter ut. Levern är i grunden ett av de organ som håller vårt system igång, så det är viktigt att ta hand om det för att leva ett hälsosamt liv
1.
Ät rätt för att hålla din lever friska. Mat med hög proteinhalt, t. ex. kött, ägg, nötter eller baljväxter, är utmärkta för levern, och så är färska frukter såsom papaya, avokado och vattenmelon. Grönsaker som spenat, kål, gurka, morötter, tomater, bönor och groddar är bra agenter för att försvara levern mot sjukdomar. Andra typer av livsmedel som stöd i avgiftning av levern omfattar broccoli, vitlök, rödbetor, lök, vetegroddar och svamp.
2.
Titta på din fettförbränning. Livsmedel som är fet och fet som bacon, salami, chips, pommes frites och korv är inte så hälsosamt för levern, och så är mejeri livsmedel såsom glass eller ost. Bearbetade livsmedel som beef jerky och varmkorv också anses ohälsosamt för levern. Dessa livsmedel innehåller mättade fetter som är ganska svårt för levern att bearbeta.
3.
sätta några gränser när konsumera drycker med hög koffeinhalt. Soda, kaffe och te anses ohälsosamt när konsumeras i mycket stora mängder, försök att begränsa dig till högst 3 koppar om dagen
4
Drick mycket vatten. . . Vatten är den bästa agenten när det kommer till rensning din lever. Det hjälper spola toxiner ur kroppen, vilket kommer att stärka hela systemet. Färsk juice såsom apelsin och citron saft är bra för dig-dessa juicer innehåller hälsosamma fettsyror som är bra för den allmänna rensning av levern och kropp.
5.
Övervaka ditt sockerintag. Konsumerar mycket raffinerat socker är inte bara ohälsosamt för levern, men för din övergripande system också. När levern processer för mycket socker, kommer den att omvandla den till fett och kolesterol-och som har höga halter av båda dessa medel kommer inte bara att bidra till viktökning, men kommer också att skapa en hög risk att få hjärt-kärlsjukdomar. För mycket konstgjorda sötningsmedel är också skadliga för levern, och kommer att öka din risk att drabbas av allmän trötthet eller hypoglykemi.
6.
Undvik att dricka för mycket alkohol. Sprit, öl och vin är svårt för levern att bearbeta. En till två drinkar alkohol om dagen är inte så skadligt för personer med friska lever. Men att ha tre drinkar eller mer rekommenderas inte, och kan leda till alkoholhaltiga hepatit. Personer med leversjukdom bör aldrig dricka alkohol alls. Samma sak gäller för personer som är under mediciner-blandar alkohol med smärtstillande eller annan typ av läkemedel kan vara farligt att din lever
7. .
Sluta röka och håll dig borta från giftiga ångor och vätskor. Inandningsluften från lungorna filtreras genom levern. Så om du andas ohälsosam luft från din omgivning, är chansen din lever kommer att bli ohälsosamt också. Människor som är till rökning har stor risk att utveckla levercancer och andra typer av sjukdomar som innebär större organ. Insektsmedel eller bugg sprayer, thinner smärta, aerosol eller flytande rengöringsmedel, och hårspray ska hanteras med försiktighet. Bära en mask för att undvika inandning av ångor som kan skada levern.
8.
Använd skydd när man har samlag och undvika att dela personliga saker. Vissa leversjukdomar såsom hepatit överförs via blod och kroppsvätskor. Så använd kondom och undvika att dela dina personliga saker såsom tandborste, rakhyvel eller grupper manikyr, speciellt när din partner lider av en leversjukdom.
9.
Besök din läkare och tidsplan för en hepatit vaccin. Hepatit A och B är de vanligaste smittsamma sjukdomar i levern. Få din hepatit vaccinet kommer att skydda dig mot infektionssjukdomar virus som ställer till stor skada för din lever.

tips och varningar


 • narkotika såsom Stesolid (diazepam) och Restoril (temazapam) bör tas med enligt din läkare instruktioner. Stora mängder av dessa läkemedel kan potentiellt vara giftiga för levern.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar ett diagnostiskt test

  Relaterade artiklar


 • hur man använder övning för att hjälpa till med arbetskraft
 • hur man handskas med svåra tillbaka spasmer
 • hur man hanterar intrauterin tillväxthämning
 • hur man håller det endokrina systemet friska
 • hur man gör brösten mindre
 • hur man dödar kackerlackor utan att döda din familj!
 • hur lätt ont i ryggen när man är gravid
 • hur man ska behandla mögel allergier
 • rensar barnets nästäppa
 • hur man älskar din kurviga kropp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com