hur man hand om en patient på sjukhus

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-01
Ofta en patient måste spendera en längre tid på sjukhuset att återhämta sig från operation eller en längre sjukdom. Av sjukhusets personal kommer att se efter patientens medicinska behov. Men det är ofta upp till en familjemedlem eller andra större att se till patientens komfort och välbefinnande. Det finns flera aspekter som vårdgivaren bör överväga att hjälpa stöd patientens tillfrisknande
1.
Se till att patienten håller sig till den föreskrivna dieten. Om läkaren inte har ordinerat en viss diet, då uppmuntra patienten att äta som känns bekvämt. Tillräckligt med näring hastigheter återhämtning från operation eller sjukdom.
2.
Justera temperaturen i rummet för att göra patienten bekväma. Ta med en fläkt om patienten känns varm eller leverans henne med en tillbringare med isvatten. Om patienten känner sig kall, se hon har tillräckligt med filtar för att hålla värmen.
3.
Öppna eller stänga rummets gardinerna, beroende på behovet av patienten. Solen kan vara för ljust för återhämtning patient. Å andra sidan, efter att ha fönstret öppet ofta hindrar en patient från att känna sig alltför deprimerad eller isoleras.
4.
Hjälp patienten förbli ockuperade vaket som patientens uthållighet tillstånd. Om han vill titta på TV, se till att fjärrkontrollen är placerad där han kan nå den utan att behöva gå upp ur sängen. Se han har också något att läsa, ett dataspel, en tidskrift eller något annat att fördriva tiden.
5.
Hjälpa patienten med personlig hygien. Sjukhuspersonal i allmänhet tar hand om svamp bad eller dusch. Men vårdgivaren måste säkerställa att patienten har sin favorit schampo, tvål eller andra personliga saker vård, liksom adekvat förändringar av underkläder och strumpor.
6.
Motion patienten så mycket som möjligt , men kolla med vårdpersonal för att se att det är OK först. Ta henne på en promenad i korridoren. Om sängliggande, hjälpa henne sträcka sina armar och ben så att hon inte blir alltför hård.
7.
Se till att patienten tar läkemedel som ordinerats, inklusive recept att patienten kan ha tagit innan hennes sjukhusbesök. Samråda med läkare för att säkerställa eventuella över disk mediciner patienten vill inte störa receptbelagda läkemedel.

Tips och varningar


 • Lyssna till våra signaler patienten. Ibland sitter tyst och hålla honom sällskap räcker. Känn dig inte tvingad att hålla patienten sysselsatt. Hans jobb är att återhämta sig.
 • Sjukhus är ofta underbemannade. Om du känner att patienten inte får den vårdnivå hon behöver, tala ut. Gör det respektfullt och artigt men assertively om det behövs. Uttryck din oro för den vårdpersonal och, om nödvändigt, be att få tala med läkaren som ansvarar för patientens vård.


 • Previous:nothing Next:hur man överlever en resa till ER

  Relaterade artiklar


 • hur till återvinna efter förlossningen
 • hur man kan minska stress och oro
 • hur man undviker en tonårsgraviditeter
 • sig att leva med en alkoholist pappa
 • hur man känner igen symptomen på perimenopause
 • hur man överlever sängliggande
 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur träning och gillar det!
 • hur du skämma bort dina trötta fötter värker
 • hur man identifierar dyssomnia oordning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com