hur man hanterar klimakteriet symtom hemma

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-17
Menopause är en naturligt förekommande tillstånd som innebär slutet för vår års menstruation och barnafödande ability. As vår fertilitetshormoner minska, vi upplever symptom som kan fånga oss med överraskning. Symtom som vaginal torrhet, värmevallningar, glömska och dåligt humör är vanliga. Klimakteriebesvär kan vara besvärliga, men hanteras rätt, kan deras effekter minimeras. Om du inte vill ta hormonella tillskott på grund av cancer rädsla, kan du lita på andra metoder för att minska dina symtom.

Du behöver:
yogamatta eller handduk


1
Tala med din läkare och ta reda på vad klimakteriet egentligen handlar om. . . Det behöver inte vara stora, skrämmande monster i closet. Have en lista över symptom redo att diskutera med henne. Chansen finns, hon har haft detta samtal med många, många andra patienter i sin utövning. Överväg om du vill lita på syntetiska hormoner för att hantera din fysiska symtom. Om inte, kan du forskning flera naturmedel och diskutera dem med din läkare.
2.
Om du har en familjehistoria av bröstcancer, livmoderhalscancer eller äggstockscancer, var försiktig med vad du tar för att hjälpa till med dina symtom. Du kanske vill ta en närmare titt på naturläkemedel, eller bara välja att "tuffa ut" din värmevallningar och andra symtom.
3.
Använd lager kläder, särskilt i varmare och kallare månaderna, i syfte att hantera din värmevallningar. När du får varm, ta av en tröja eller väst. När du kyla ner, sätter tillbaka den. Ta en liten fläkt att arbeta för att hjälpa dig att behålla en mer regelbunden kroppstemperatur när din värmevallningar träff. Håll lite kallt vatten i närheten och dricka rikligt. Du kan också hålla en liten mister flaska händig så att när du får varm, du kan spraya dig själv och svalnar snabbare. Om du vill, tillsätt några droppar av din favorit parfym. Investera i en billig body spray, i en doft du vill, för samma ändamål. Kylskåp vattnet eller bodyspray som hjälper dig att kyla ner mer effektivt.
4.
För din torrhet i slidan, investera i en tub med glidmedel (men inte vaselin). Använd behövs så att du kan hantera torrhet och /eller ömhet.
5.
Om du verkligen inte kan hantera symptomen, gå till ett livsmedel co-op eller hälso-mataffär och köpa lite örtte med silverax. Drick upp till den rekommenderade antal koppar om dagen och se om det hjälper. Du kan också hitta grädde och lotion preparat med silverax som du kan gnida in i huden. Att tillåta denna ört i kroppen genom huden kan också ge viss lindring för dina mer besvärande symtom.
6.
Börja göra skriftliga listor för att kompensera för din glömska. Det är sorgligt men sant: Vi måste ta till papper och penna för att åtgärda detta menopausala symptom. Håll returpapper händig och köpa små memo kuddar och en liten penna för att spara i din väska. När du tänker på ett objekt för din inköpslista, krafsa ner det. När du tänker på något du måste göra som du inte vill glömma, krafsa ner det också.
7.
Berätta för dina vänner, partner, barn och familj om du är känsla lynnig. Chansen är stor, kommer de att ta din kö och antingen lämnar dig ifred att arbeta igenom det (om det är vad du föredrar) eller bidra till att föra dig ur din svacka. Om du är ensam när din moodiness strejker har vissa upbeat CDs redo att lyssna till. Håll material för en favorit aktivitet händig, t. ex. ett hantverk projekt eller en favoritbok, så du kan slappna av och göra själv känna better. Try dricka ett glas iste eller en kopp varmt te-svart eller naturläkemedel-så att du kan koppla vidare och lätthet dig till en bättre, gladare sinnesstämning.

tips och varningar


 • Anteckna varje symtom och vad som hjälper till att motverka det. Försök att ha några av dessa åtgärder händig när du kan. Om du behöver ta till en kopp te på jobbet, som bara kommer att öka din produktivitet.
 • Låt din läkare om dina symtom börjar störa din förmåga att fungera på jobbet eller hemma, speciellt när det gäller din sinnesstämning eller eventuell depression.
 • Blanda inte syntetiska hormoner och naturläkemedel. Du kan öka effektiviteten i den föreskrivna dosen och hamnar på sjukhuset med en oavsiktlig konsekvens.
 • Om du har en familjehistoria av cancer, försök att hålla sig borta från att ta syntetiska hormoner.


 • Previous:nothing Next:hur man känner igen tecken på anorexia nervosa

  Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor
 • hur man gör en naturlig inhalator - aromaterapi som bäst!
 • hur man kan minska stress och oro
 • hur man använder honung för att läka ärr
 • hur man känner sig yngre
 • hur man ska leva en hälsosam livsstil
 • hur man kan förhindra postmenopausal osteoporos
 • hur man kan förstå vilka typer av störningar barndomen sömn
 • hur man hanterar Klinefelters syndrom
 • hur lätt ont i ryggen när man är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com