hur man hittar presenter till vårdhem invånare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-14
När man står inför utsikten att köpa presenter till någon i ett vårdhem verkar lista av möjligheter tyvärr kort. På grund av diet, är att enorma chokladask förmodligen ut. För dem med nedsatt syn (ibland i kombination med en oförmåga att fokusera på det tryckta ordet), den senaste romanen är så bra. Många andra vanliga gåva idéer är helt enkelt inte lämpliga för vårdhem invånare. Men med lite planering är det möjligt att komma med idéer anpassade till individuella behov.

Du behöver:
Mässing plåt
. Hammer.
Sand.
Canvas eller denim.
Drill.
Ribbon.
Hardwood boll.
Metal såg.
Metal buffert.


1.
Hitta sätt att sätta personlig underhållning i en individs liv. För dem som kan läsa, inte bara böcker med stor text tillgängliga, men också ett antal tidskrifter som Reader's Digest, skall offentliggöras i en stor tryckt format. Musik kan vara särskilt skönt att ett sjukhem hemvist, försök att hitta en enkel-till-verka enhet som tillåter en person att höra musik som helst utan att störa andra. Förutom musik kan en CD-spelare att användas för att lyssna på inspelade böcker eller episoder av gamla radioprogram. Enskilda DVD-spelare eller videobandspelare inte bara tillåta en sjukhem hemvist att titta på film, men kan också användas för att titta hem videor av barnbarn.
2.
Tänk på diet som en utmaning . För de allra flesta på dieter, det finns faktiskt ett antal punkter som skulle göra välkomstpresenter. Till exempel, istället för bara utesluta idén om att godis till en diabetiker, leta efter sockerfria sylt och gelé, godis och andra objekt. Andra idéer, beroende på hemvist: s restriktioner, inkluderar örtte väskor, mjuka ostar, torkad frukt och låg salthalt ex mellanmål. (Se Resurser för idéer och källor. )
3.
Räkna med minnen att sätta ett leende i ansiktet av en sjukhem bosatt. Skapa en enkel att hantera fotoalbum, fyll det med kopior av favoritbilder, kanske även några som hängde på väggarna i den enskildes hem. Håll kopior liten, men inte så liten att uppgifterna inte lätt syns. Vrid ett fotoalbum i en klippbok med att be familjemedlemmar att skriva små berättelser som beskriver händelser som skildras i bilderna. Skriv upp dessa i ett stort typsnitt, skriva ut dem och sätt dem i fotoalbumet. Som en alternativ idé, köpa en digital ram som kan programmeras att presentera ett ständigt föränderligt bildspel.
4.
Ihåg praktiska saker som gör en mottagare livet lite mer bekvämt. Gör en gåva korg fylld med objekt som handkräm, ett förstoringsglas blad, en liten ficklampa, en ansenlig anteckningsblock med flera pennor, individuella paket vävnad, myntverk andedräkt, läppbalsam och andra små prydnadssaker.

tips och varningar


 • Kom ihåg att kontrollera med sjukhem personal, till exempel administratörer, sjuksköterskor och /eller dietister, innan åtal i artiklar som du inte ser används av andra boende.
 • Undvik blommor och växter som möjligt gåvor, eftersom de vanligtvis kräver vård och kan orsaka allergiska reaktioner.


 • Previous:nothing Next:hur man gör en gonggong klubba

  Relaterade artiklar


 • hur man väljer en ögonläkare
 • Hur man blir en organdonator
 • hur man gör en tårta blöja baby för en baby shower
 • Hur man väljer en som kör rutten
 • Hur man använder en maxipad
 • hur man väljer leksaker som stimulerar barnets sinne
 • hur du tar bort vax i spädbarn
 • hur man identifierar Tourettes syndrom
 • hur man vara beredd på nödsituationer
 • hur man reser med en bärbar dialysapparat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com