hur man rengör din glasögon

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-20
I den här artikeln lär du dig hur korrekt rengöra glasögon. Idag nästan alla bär någon typ av glasögon, någonstans från över disk läsglasögon och solglasögon till receptbelagda glasögon. Sedan finns det specialitet ögats slitage som inkluderar glasögon och solglasögon som är utformade för ett specifikt ändamål, t. ex. datoranvändning, körning, arbete, fritidsintressen, skydda dina ögon med mera. De material som används för att göra dessa glasögon har förändrats på många sätt genom åren. Det finns progressiva glas vilket kan göra allt en bifokala eller trifokala kan göra, men utan linjer. Antireflexbeläggning, UV-lackering och reptåligt ytskikt finns alternativ som gör linser mer attraktiv och håller längre. Det finns också övergången linser som mörknar i solen och är mycket bekvämt för människor som tillbringar mycket tid utomhus. De kan också skydda dina ögon medan du arbetar vid datorn genom att skydda dem från reflexer och bidrar till att minska "trötta ögon".

Nr glasögon material, är inte ens glas reptålig. Dock en lins som behandlas fram och tillbaka med en klar, hård beläggning blir mer motståndskraftiga mot repor, är det ändå inte helt skråma bevis. Barn, eller ska jag säga föräldrar, särskilt gynnas av att köpa glasögon som har linser med en reptålig Hard Coat eftersom barn kommer att vara barn. Även med all denna moderna teknik, linser är fortfarande inte helt skyddad från slitage, så det är viktigt att ta hand om dina glasögon på rätt sätt. Med slitna recept trifokala glasögon i nästan 25 år, kan jag säga av erfarenhet hur ordentligt för att rengöra dina glasögon och vad blir egentligen röra dem

Du behöver:.
Dishsoap.
En Microfiberduk speciellt framtagen för glasögonglas.
.
En vadderad glasögon fall.
.


1.
Jag har provat flytande rengöringsmedel lösningar för glasögon, men jag anser det inte fungerar så bra. Av någon anledning, i de flesta fall det inte täcker helt linserna och dina ögon behöver vara helt täckt, och det lämnar ränder. Här är vad jag gör för att rengöra mina glasögon: Jag fyller mina diskbänk med ljummet vatten och diskmedel. Då jag håller försiktigt mina glasögon med båda händerna se till att linserna inte kommer i kontakt diskbänken och jag bara sus mina glasögon i tvålvatten några gånger. Aldrig använda fingrarna eller tvätta trasa dina linser eftersom detta kommer att repa dina linser. Jag skölj dem väl med ljummet vatten och medan linserna fortfarande är våt, jag torkar dem med en mikrofiberduk. Anledningen till att jag sa torka dem medan de fortfarande är våta är att om du låter dem torka och sedan använda din Microfiberduk på dina linser kan det finnas små mikroskopiska partiklar på dina linser och detta kan leda till repor. Detta tyg är speciellt framtagen för städning och torkning av dina glasögon, även om jag inte använder dem för att tvätta mina glasögon, bara att torka dem, eftersom de mindre dina linser är rörd, desto mindre ofta kommer de att repas. Du kan köpa några av dessa dukar som helst öga slitage butik eller få dem billigare om du köper dem på internet eller på apotek eller till och med super butiker, som Walmart. Använd aldrig Microfiberduk för att rengöra dina glasögon utan att först tvätta dem eller åtminstone att köra dem genom någon ljummet vatten först för att skölja bort eventuella partiklar eftersom detta kommer också repa dina linser. Övergång objektiv är underbart, men de repar det enklaste.
2.
Använd alltid Microfiberduk som specifikt är gjord för objektiv.
3.
Efter rengöring dina glasögon, använd aldrig en pappershandduk att torka dem. Pappershanddukar är kurs och kan repa dina linser.
4.
Använd aldrig en handduk för att torka dina glasögon eftersom oavsett hur mjuk handduk kan kännas i dina händer, kan det också repa dina linser.
5.
Håll dina glasögon i ett mjukt fall för att skydda dem.

tips och varningar


 • Använd aldrig fingrarna eller en trasa för att rengöra dina glasögon.
 • Använd aldrig papper eller handdukar för att torka dina glasögon.
 • Använd alltid en Microfiberduk speciellt framtagen för glasögon för att torka dina glasögon och aldrig använda tyget på torra linser.
 • Förvara alltid dina glasögon i ett vadderat monokel fall när den inte används .
 • Övergångsbestämmelser linser är bra men skrapa lätt.


 • Previous:nothing Next:hur man hittar män i läder mössor

  Relaterade artiklar


 • hur man använder makt rullstolar
 • hur man gör de 12 stegen
 • hur man identifierar låga testosteronnivåer
 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man bli gravid efter en spiral
 • hur att vara klok
 • hur gå ner i vikt på nutrisystem
 • hur man ska behandla allvarliga klimakteriet symtom
 • hur lätt kramp i benen under graviditeten
 • hur man väljer den bästa vitaminer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com