hur man sätter i toriska kontakter

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-04
Allt fler kvinnor och män bär kontaktlinser, eftersom de blir mycket lättare att sätta i och ta ut och så många olika typer finns att välja mellan. Beroende på en persons arbetsliv, externa intressen och sociala aktiviteter finns det en kontaktlins som är rätt passform. Nedan får du lära dig hur lätt att lägga på din toriska kontakter. Detta är mycket likt det sätt som du skulle sätta i de flesta andra kontakter också. Toriska linser finns i antingen mjuka eller gas permeabla (GP) former. De är särskilt utformade för personer som har astigmatisms

Du behöver:. .
Tvål
Vatten.
Luddfri handduk.
Gas permeabla eller mjuka toriska linser.
Kontakta lösning.


1.
Se till att du alltid tvätta händerna med tvål och varmt vatten innan du sätter i dina kontakter. Bakterier är alltid ett problem när man reser sig nära dina ögon. Du kommer att vilja röra linser så lite som möjligt.
2.
Touch en av linserna med ditt pekfinger så den lätt fastnar i spetsen. Sedan satte kontakten i handflatan av din andra hand. Sätt flera droppar av lösningen som du fått av din vision vård specialist och använder pekfingret för att gnida den för runt om i 15 eller 20 sekunder. Eller lägga en del av lösningen på fingret och gnugga och vätskan över toppen och botten av dina ögonfransar. Den delen närmast näsan är viktigast, eftersom det är där den tårkanalerna är.
3.
Håll upp kontakten till ljus och dubbelkolla att det är rent och har inga damm eller skräp. Du vill också se till att det inte är ut och in. Om det stämmer kommer det att kurvan som en halvcirkel. Men om det är vänt ut och in kommer kanten på linsen skall peka åt sidan istället för uppåt. Det kommer fortfarande att gå i ögat, men kommer att känna sig obekväm.
4.
Leta efter mycket ljus linje som är markerad på ena sidan av linsen. Detta är endast fallet i toriska linser. Linjen sträcker sig lodrätt ner linsen. När du ser den, använd den kostnadsfria pekfingret för att snurra objektivet runt tills denna linje är vänd mot dig. På så sätt kommer kontakten att gå till botten med ditt öga när du sätter i det. Om du har svårt att se detta fina linjen, sedan bär dina glasögon tills du är redo att lägga linsen i ögat.
5.
Använd långfingret att försiktigt dra dina bästa ögonfransar uppåt . Sedan använder långfingret å andra sidan stabil att dra ner det undre ögonlocket nedåt när du sätter kontakten i. Håll ögonen öppna och försöka att inte blinka. Att lära sig rätt hastighet för att sätta linsen i kommer att ta lite tid. Om du går för fort, kan du peta ögat, om du går för långsamt, kan linsen faller av ditt finger. Medan fingrarna separera dina ögonlock, flytta i alla olika riktningar för att hjälpa den linsen bosätta sig på plats. Slutligen, att driva din nedre ögonlock upp och försiktigt släppa det.

Tips och varningar


 • Sätt i dina kontakter innan makeup för att hålla från att få skräp på din linser.
 • Använd aldrig någon annan lösning för rengöring av linser än det som rekommenderas av din ögonvårdsföretaget professionella.


 • Previous:nothing Next:hur man kan bota svampinfektion med gentiana violett

  Relaterade artiklar


 • hur du lagrar färskvaror i kylskåpet
 • hur man ger en pojke en massage
 • hur man kan hålla barnen på vid gemensam pool
 • hur du spårar BBT i samband med graviditet
 • hur man förlänga livslängden på din maträtt skrubbrar.
 • hur man kan förebygga rakitis
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur du utför en massage
 • hur man identifierar tecken på Parkinsons sjukdom
 • hur man spåra min menscykel online
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com