Hur man använder en detox-program för barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-14
En detox program ger kroppen en chans att förbättra sin eliminering processer i levern, tjocktarmen, njurar, lungor och hud. Levern och tarmarna är två av de viktigaste, även för barn och en två gånger per år rensningen är hälsosamt för alla. Eftersom barn inte kan tolerera hårda förändringar i sin kost, och många är petiga om val av mat, skiljer sig en detox program för barn något från den av en vuxen. Följande tips kan vara till hjälp för dig om du bestämmer dig är det dags för en god rengöra för ditt barn.

Du behöver:
Färska, hela, oförfalskade frukt och grönsaker
. Juicer (tillval).
Bulk örter eller örtteer.
Grönsaksbuljong.

Hur man använder Detox program för barn


1.
Leta efter tecken på att ditt barn behöver detox. Tecken hudutslag eller utbrott, trötthet, irritabilitet, trög matsmältning, lös eller hård avföring eller förstoppning, huvudvärk, akut ryggvärk, rinnande näsa, hosta eller lungstas och torftiga eller starkt luktande urin. En av de bästa tiden att detox är om barnet uppvisar tecken på förkylning, trängsel, eller andra obalanser kropp och mindre sjukdomar.
2.
Se till att barnet dricker 5 eller 6 glas vatten om dagen. För barn, bör ett glas vara minst 4 uns.
3.
Kontrollera att du har massor av färsk frukt och grönsaker till hands. Med en juicepress är bra, men inte nödvändigt
4
utesluta följande från någon detox diet. . : Bearbetade livsmedel-använder endast hela och naturliga foodsFoods som innehåller socker eller härdade oljor (transfetter ) och kemiska färgämnen och produkter preservativesFlour, inklusive pasta, bröd, kakor, kakor, etc. Kött och animaliska produkter
5.
Dag ett, bara ge klara vätskor och örtteer som tolereras. Rensa grönsaker buljonger och sockerfria fruktjuicer är oftast väl tolererad. Apple och icke-sötad juice tranbär är särskilt rensning. Om du vill kan du göra hemgjord Jell-O med fruktjuice-följ bara anvisningarna på en unflavored gelatin paket. Du kan ge honom popsicles juice, men gör din egen för att undvika extra socker och artificiella sötningsmedel som lägger toxiska belastning för levern.
6.
Ge henne hemgjord lemonad, som är saften av två citroner i vatten sötat med riktiga lönnsirap. Detta kan tas varm eller kall, två gånger den första dagen. Om barnet blir särskilt irriterad, ge henne en blandning av passionsblomma och kamomillte, sötad med honung eller lönnsirap. Dessa örter bidra till att lugna nervsystemet. Var noga med att låta barnet få mycket vila, även om hon inte sova.
7.
Dag två börja införa tjockare vätskor (såsom soppor) och lättsmält livsmedel. Om du kan hitta Slippery Elm Bark, är detta en naturlig cleanser som förbättrar tarmfunktionen. Här är ett recept på Slippery Elm välling, som du också kan lägga till havregrynsgröt: 1 del Slippery Elm Bark u00BD del cinnamon1 del vatten1 del lönnsirap
8
Återinföra frukter och grönsaker. i deras naturliga former. En kost med 50 procent rå och 50 procent kokta är perfekt. Fortsätta att erbjuda vätskor, inklusive klart vatten, och införa en del av dessa livsmedel: havregryn, kokt ris, grytor grönsaker, sojamjölk och andra sojaprodukter att barnet kan tolerera. Du kan också utarbeta ekologiska ägg som barn gillar. Osötad torkad frukt göra hälsosamma mellanmål. Yoghurt och Kefir är andra hälsosam mat källor att barnen njuta och hjälpa till att återställa de goda bakterier i tjocktarmen.
9.
På den tredje dagen, återuppta en normal kost, med undantag av bearbetade livsmedel eller som med kemikalier, färgämnen och konserveringsmedel. Friterad mat bör också undvikas. Mjölkprodukter, kött och fiskprodukter är hälsosamma i begränsade mängder och bäst ätas från ekologiska källor. För att hålla ditt barn i toppform, se till att alltid ha händig gott om hela frukter och grönsaker smaksatt med kryddor och örter-det är naturens läkemedel, och kommer att fungera bra i att hålla dina barn friska.

tips och varningar


 • En detox-program för barn bör inte vara längre än tre dagar.
 • u2022 Om du planera i förväg , genomföra en detox-program för barn är lätt och kan vara kul! Här är en lista på livsmedel att tänka på:
 • Äpplen
 • Bananer
 • vindruvor och andra frukter i säsong
 • Apple, beskära, tranbär , orange och druvsaft
 • Havregryn, grädde av ris och fullkorn varm spannmål
 • Cleansing Örter: Slippery Elm, vitlök, apelsinskal, kryddnejlika, pumpafrön, Marshmallow Root, Pau de Arco, lavendel, grapefrukt, citroner, koriander (heavy metal detoxifier), persilja, kanel, kamomill, mynta, lök.
 • u2022 Det rekommenderas inte att ge ett barn under två års ålder honung
 • Om ditt barn har tecken på allvarlig sjukdom -. Olösta feber, färgat slem, diarré eller magen kramper, nedsatt medvetandegrad-är det klokt att söka råd från en kvalificerad hälso-utövare innan du försöker detox eller "bota" barnet själv. Spädbarn och barn är inte små vuxna, men har speciella behov vid sjukdom som kan kräva professionell vård.
 • Många kommersiella detox program innehåller starka örter som hjälper kroppen att eliminera slöseri. Dessa produkter skall inte användas till barn eftersom de tenderar att bli för hårt för deras bräckliga kroppar. Du kan använda följande individuella rensningen örter, men som har visat sig vara säkra för spädbarn och barn: pepparmynta, kamomill, lakritsrot, kattmynta och fänkål, marshmallow och hala alm bark. Dessa örter kan kombineras till välsmakande teer som en liten mängd honung får användas för sötningsmedel.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska blyexponering

  Relaterade artiklar


 • Hur man använder en duschdraperi
 • hur man kan bli av jäst i kroppen
 • Hur du tar kosttillskott som minskar mjölkproduktionen
 • hur man gör en brasiliansk vax för män
 • hur man talar med gamla människor
 • hur man bestämmer storleken organ ram
 • hur du kontrollerar att dina barn får en god natts sömn
 • hur man hittar män i läder mössor
 • hur man identifierar en lågutbildade vårdgivare
 • hur man använder alternativa mensskydd koppar (istället diva kopp) och förhindra TSS
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com