hur man kan förstå varningssignaler om familjevåld

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-03
Våld i hemmet innebär försummelse, fysisk misshandel, sexuella övergrepp och känslomässiga övergrepp. Fram till 1970-talet var det få lagar förebygga våld i hemmet. De lagar som stiftades på 1970-talet var inte tillämpas konsekvent fram till 1990-talet. Eftersom våld i hemmet har bara nyligen upp i vårt rättssystem, fortsätter att vara ett socialt problem i USA. Myter om våld och rädsla för att förknippas med våld i hemmet ofta hindrar människor från att tala ut om det, eller erkänna det existens. Forskning visar att 37 procent av familjer upplever någon typ av fysiskt våld. Detta inkluderar inte känslomässiga övergrepp, eller försummelse. Alla borde utbilda sig om varningssignaler, eller "röda flaggor" för våld i hemmet och dela dem med ungdomar
1.
Respektlöshet

Respektlöshet är i centrum för våld i hemmet. Respektlöshet kan ta många former inklusive råhet, sarkasm, eller avslag på en annan persons åsikter, övertygelser och värderingar. Respektlöshet finns ofta långt före alla andra tecken på våld eller övergrepp.
2.
Control

Kontroll är också en nyckelfaktor för våld i hemmet. Förövarna av våld i hemmet känner sig ofta bättre än de människor de missbrukar och känner ett behov av att kontrollera dem. I ett par förhållande, kryper kontroll vanligen i långsamt. Var uppmärksam på varje synes oskyldiga insatser för att kontrollera hur du använder din tid, dina pengar, vad du bär, eller som du ser. Många missbrukare är skickliga på att vinna kontroll under informella former och det kan lätt gå obemärkt förbi. Var uppmärksam på alla ändringar du gör i ditt beteende och fråga dig själv varför du gör dem.
3.
Svartsjuka

Svartsjuka är väckt den av känslor av ägande och önskan att kontrollera en annan person, inte av kärlek. Varje person i ett par relation med återkommande svartsjuka bör vara mycket försiktig med att fortsätta relationen.
4.
Fel och skyller

ett missbruk person tar sällan fel för problem. Inledningsvis kommer ett missbruk person tala i konflikt med andra på ett sätt som sällan medger orätt. I en familj, är det ytterst sällsynt att en förövare att ta fel på någon inhemsk konflikt, om inte förhållandet är i en smekmånad fas och förövaren försöker återfå tillgivenhet för offret. Under denna fas kommer en förövare be om ursäkt, men ursäkt är oärlig och redovisande av orätt inte kommer sist. Dessa ursäkter är en manipulation verktyg och de är inte en verklig upptagande av orätt. Missbrukare känner andra personer är ansvariga för sina handlingar och de tror andra människor kan få dem att bete sig våldsamt. De ser också offer som svag och förlorar respekten för deras offer varje gång våldet inträffar och offret accepterar deras ursäkter. Denna ytterligare eskalerar den respektlöshet missbrukare känner för offer och upprepar cykeln.
5.
Vanity

flesta missbrukare är oerhört självcentrerad. Det är ibland svårt att upptäcka detta i en ny relation. Leta efter tecken på en person att vara alltför pratsam, eller motstånd möjlighet att lyssna eller lära av andra. Du kommer så småningom att se tecken på att ett missbruk person inte lyssnar eller komma ihåg vad andra säger. De kommer inte att erkänna detta men, anklagar de ofta andra för att inte lyssna på dem. Samtal med fåfäng person kommer ofta fokusera på dem eller ofta omdirigeras mot dem.
6.
Rusar på Förhållande

missbrukare ofta rusa en relation. Missbruk människor vill inte lära känna den andra personen i en romantisk relation, är de ofta vill etablera sitt territorium. De vill åtagande tidigt att se till att de inte behöver dela sin partner med någon annan. De vet också att om de flyttar in i ett seriöst förhållande snabbt att det kommer att göra det svårare för den andra personen att lämna förhållandet.
7.
Skrämma Behavior

Alla typer av känslomässigt eller fysiskt hotfull beteende bör ses som ett tecken på att missbruk kommer att inträffa. Vem som helst kan vara trevlig i en bra situation. Observation människor i en stressad situation är mycket mer att berätta om sin sanna personlighet. Varje tendens att orsaka fysisk eller känslomässig smärta till andra på stress bör inte ignoreras.
8.
Double Standards

Var försiktig med en person som har eller utvecklar olika normer för sitt beteende än vad de har för dig eller andra människor runt omkring dem. Denna typ av logik visar att de känner åtnjuta privilegier som andra inte. Denna känsla av rätt är vanligt i missbruk människor.
9.
Variation i offentlig och privat

Sätta en offentlig show är vanligt beteende för missbrukare. Vissa missbrukare kommer att gå i deras sätt att behandla sina offer väl offentligt för att sätta på en front. Andra missbrukare kommer att behandla sina offer med betydande ringaktning runt sina vänner i ett försök att visa sin makt. I båda fallen har deras motiv lite att göra med offret och allt att göra med deras önskan att kontrollera hur andra människor uppfattar dem.

Tips och varningar


 • Missbruk är inte ett symptom på ett olyckligt förhållande. Många olyckliga förhållanden slut utan våld i hemmet. Men missbrukande människor blir missbruk flera gånger trots relationen omständigheter.
 • Om du misstänker att någon du känner att vara i en fysiskt eller känslomässigt våldsam relation, genomgång med dem varningssignaler om våld i hemmet och erbjuda stöd.
 • Om du misstänker att du är i en missbruk förhållande, inte försöka ändra förövaren. Kränkande behandling är mycket djupt rotad i värderingar och personlighetsdrag. Det är inte logiskt att tro att en missbrukare kan ändra helt enkelt för att de vill, eller för dig att tro att du kan åtgärda dem.
 • Mindre än 10% av missbrukare som dömts i domstol och ska gå till våld i hemmet klasser återhämta sig.


 • Previous:nothing Next:Hur man använder en duschdraperi

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar nefropati
 • hur att hålla sig frisk under klimakteriet
 • hur uttrycka dina känslor
 • hur man ska leva hälsosamt liv
 • hur man identifierar tecken och symtom på reaktiva kvarstad oordning i den tidiga barndomen
 • hur man kan stoppa menstruationsblödningar med örter
 • hur man skriver en födelse plan
 • hur man kan spara på din vårdkostnader
 • hur du kan förbättra din kost genom att ändra mjöl du använder!
 • hur man ska behandla förstoppning naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com