hur man överlever en panikattack

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-19
Här är vad man ska göra om du har en panikattack. Du kanske känner andnöd, extrem ångest och känslan av att världen närmar sig du
1.
Diagnostisera panikattack.

Panikattacker börjar med ökande mängder av oroliga tankar. Dessa bli överväldigande och så småningom stänga av din förmåga att fungera. En fullt utvecklad panikattack innefattar förnimmelser som andfåddhet paus, tankeflykt och hjärtslag, avståndstagande från din omgivning, och en överväldigande känsla av rädsla.
2.
Lär dina triggers.

Panikattacker kan utlösas av nästan vad som helst. Men oftast finns det en större fråga på spel i ditt sinne. Känslor av ensamhet, misslyckande, jobbet eller i skolan ångest och relationsproblem kan sjuda i ditt sinne tills de skapa en panikattack som kan hända vid en tidpunkt när du inte ens tänker på dessa problem.
3.
Håll dig lugn under en attack.

Om du uppkomsten av en panikattack känner, försök att behålla lugnet. Stilla, om du kan, tills vågor av panik gå över dig. Försök inte att bekämpa ångest, eller ignorera det, bara stå still och låta det passera över dig likt vågor på ett hav.
4.
Inser att din panikattack verkligen har hänt.

Det är svårt att beskriva en panikattack till någon som aldrig har haft någon. Oroa dig inte om ingen tror dig eller verkar orolig för din oroliga känslor. Din panikattack var verkligt, och som orsakas av stress.
5.
Lösa konflikter för att undvika framtida panikattacker.

För att förhindra framtida attacker, vidta åtgärder för att lösa de stora bekymmer i ditt liv. Dessa är oro i samband med relationer, arbete (eller skola), interna förhållanden och förändringar liv.
6.
Undvik koffein och nikotin om du är benägen att panikattacker.

Om du går igenom en period av ångestattacker, undvika kaffe och andra stimulantia under perioden. Alla stimulerande kommer att kraftigt öka styrkan i ångestattacker.


Previous:nothing Next:hur ta hand om läkemedel

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen symptomen på perimenopause
 • Så för att lindra menstruationskramper
 • hur man gör en vuxenstorlek haklapp.
 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur man reser med en bärbar dialysapparat
 • hur man äter hälsosamt på språng
 • hur man ger en pojke en massage
 • hur man behandlar en läppspalt
 • hur man ska hantera perimenopause
 • Hur man sover bra under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com