Hur du tar din temperatur hemma

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-27
Övervaka dina vitala tecken hemma är bra för att hålla ett utgångsvärde för din hälsa. Extrema temperaturer i endera riktningen bör åtgärdas med omedelbar läkarvård. Här är en enkel förklaring av hur du ska ta temperaturen i ditt eget hem
1.
Först skaffa en termometer och lite slip täcker. Det finns flera olika typer av termometrar som du kan köpa, inklusive elektroniska, kemiska punkt, och kvicksilver glas. Även förbjudits för det mesta i sjukhusmiljö, har kvicksilver glas termometrar varit vanliga i hushållen i många år nu och fortfarande är effektiva på att ta en temperatur genom munnen.
2.
Om att ta en muntliga eller mun temperatur, Rengör termometern med alkohol först. Därefter in uppsvällda slutet av termometern under tungan i den sublinguala fickan, på vardera sidan om frenulum. Håll i 2-3 minuter för att få en behandling. Från 96,8 till 100,4 grader Fahrenheit är en normal räckvidd för en frisk vuxen temperatur.
3.
Det finns flera andra platser där temperaturavläsningar kan vidtas. Några inkluderar armhålan webbplats (armhåla), trumhinnan (örat) och ändtarmen (anus). Du ska aldrig skaffa en temperatur läsa från en webbplats som upplever dysfunktion, såsom diarré i ändtarmen området eller en öroninfektion i trumhinnan området.
4.
Vill ta en trumhinnan temperatur behöver du en viss typ av termometer som kan vara dyra. Om du kan få tag i en, helt enkelt rengör med alkohol först och sätt sedan in i hörselgången ca 1 /2 till 1 tum, dra ytterörat bakåt och uppåt. Denna avläsning bör bara ta 3-4 sekunder för en prediktiv temperatur och är en kärntemperatur på plats, vilket betyder att det kommer att bli ungefär 1 grad högre än en oral temperatur.
5.
Om att ta axillär temperatur, placera rena termometern i armhålan och tryck armen ner på sidan av bålen. En läsning tar oftast 6-9 minuter för att uppnå inom detta område och är den minst exakta av alla webbplatser. Det bör vara 1 grad Fahrenheit lägre än en muntlig behandling.
6.
Om att ta rektaltemperatur, använd en vattenlöslig smörjmedel på din termometer och sätt 1 och 1 /2 inches i ändtarmen. 2-3 minuter krävs för en rektal temp. läsning. Den rektala sidan är en kärntemperatur område, så det blir en grad högre än en oral temperatur. När du tar en rektaltemperatur finns det en möjlighet att vagusnerven som stimuleras. Du ska aldrig försöka att ta denna temp. om personen har ett hjärtfel, eftersom detta kan leda till hjärtstillestånd om nerven stimuleras.


Previous:nothing Next:Hur vet man att söka hjälp för stress

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa gravida kvinnor vidga
 • hur man köper kontakter på nätet
 • hur man hanterar mat cravings under graviditeten
 • naturliga sätt att förmå labor
 • hur man ska behandla ett barns urinvägsinfektion
 • hur de ska hålla hydratiserad i sommarvärmen
 • hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska
 • hur man identifierar och hantera perimenopause
 • Hur man vet om man har rätt storlek höga klackar
 • hur man ska behandla polydactyly
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com