hur bestämma om du ska äta ost när man är gravid

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-28
Ingenting kan förändra ditt sätt att äta snabbare än kunskapen om att du äter för två. Näring kan påverka varje aspekt av en graviditet så det är verkligen klokt att fråga allt som händer i munnen. En fråga som ofta uppkommer när det gäller kost är om det är säkert att äta ost under graviditeten. Medan ost är en underbar källa till protein och kalcium, kan det också vara en källa till en bakterie som kallas Listeria. ? Skulle du äta ost under graviditeten

Du behöver:
stick kakaosmör.
vaselin eller.
vaselin.
nariga läppar.


1.
Även Listeria infektion är i allmänhet inte ett problem för vuxna med intakt immunsystem, Listeria infektion under graviditeten kan få allvarliga följder. Det kan öka risken för missfall, infektion av fostret, prematur leverans, och även leda till fosterdöd. Uppenbara, Listeria är en infektion du absolut vill undvika under de nio månaderna av graviditeten.
2.
Problemet med ost under graviditeten är att Listeria ibland kan vara närvarande även efter det att osten har pastöriserats. Generellt mjukare ostar är mest sannolikt att vara kontaminerade med Listeris, men frekvensen är inte hög även med dessa ostar. Mjuka ostar inkluderar Brie, Camembert, Brie, feta, blåmögelost, ricotta, getost och keso, samt mjukare mexikanska ostar. Hårda ostar är osannolikt att källor för Listeria-bakterien.
3.
Även äta någon typ av ost under graviditeten är osannolikt att orsaka problem för mamman eller fostret, är det antagligen bäst att undvika ännu en liten risk att utsättas för denna bakterie som kan orsaka så många graviditetsrelaterade problem. Om du fortfarande fast besluten att äta mjukost under graviditeten, kan bakterien dödas genom upphettning osten till 170 grader Fahrenheit i två minuter innan du äter den. Den andra lösningen är att äta enbart hårdostar såsom cheddar, schweiziska, och mozzarella förrän barnet är fött.
4.
Listeria-bakterien kan också göras via andra livsmedel källor som okokta lunch kött, pålägg kött, och varje form av värmebehandlat kött. Gör det till en vana att bara äta kött som blivit uppvärmd till minst 170 grader Fareneheit under graviditet och tvätta alla färskvaror noggrant innan de äts. Rengör alla räknare grundligt som har exponerats för rått kött.
5.
Var noga med att diskutera kost med din läkare och fråga vad livsmedel bör ingå i kosten, samt vilka som ska undvika. Kostbehov kan förändras avsevärt under graviditeten. Även om mjukost under graviditeten bäst undviks, det finns massor av andra goda kalcium rika livsmedel du kan äta under graviditeten du att hålla dig och ditt ofödda barn friska.


Previous:nothing Next:hur man väljer rätt hemtjänst anläggning för seniorer

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du är gravid eller i klimakteriet
 • hur man bli gravid efter en äggledaroperation
 • hur man håller extremt frisk från topp till tå
 • hur man kan förutspå din menstruationscykel
 • hur man hanterar arteriell emboli
 • hur man skall avgöra midjan till hip ratio
 • hur man bestämmer storleken organ ram
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvårdskostnaderna
 • hur man byter batterier i rullstol
 • hur man undviker solbränna på högre höjder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com