hur du tala med din läkare

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-31
Det kan skrämmande att kommunicera med din läkare, särskilt om de medicinska problem du möter är långlivat, komplex, eller svårt att diagnostisera. Men är det extremt viktigt, eftersom du som i slutändan ger den information som krävs för din läkare att hitta en lösning, så du behöver för att kunna hjälpa din läkare hjälpa dig

Du behöver:.
Hårborste och pannband <. br>Chapstick.
Sockerfritt tuggummi eller godis.
Magazine.
MP3-spelare med öronproppar.
Tennisbollar.
Massage lotion.
Glasögon, tandkräm och borste.
Facial våtservetter.
Kläder artiklar för mamma.
Kläder artiklar för barn.
Kosmetika och hygienartiklar.
Hårtork /locktång.
Lista med telefonnummer.
Bilbarnstol.
Spädbarnsvård objekt.
Video eller stillbildskamera.


1.
Det går bra att skriva en lista prioritera dina problem om du har en allmän checkup. När du är sjuk, torde det dock vara mer användbart att ge tidsramen för din sjukdom start i början och beskriv hur det har framskridit. Begränsa inte din läkare genom att älta dina senaste invärtesmedicinare diagnos eller hur din sjukdom verkar passa oavsett din online forskning dök upp. En öppen berättelse finns ett bättre sätt för läkaren att reflektera över alla ledtrådar.
2.
Om det har att göra med ditt sexliv, din psykiska tillstånd eller något annat som kan vara socialt stigmatiserade, du ska inte vara pinsamt att berätta för din läkare om det. Det är inom den konfidentiella, intim relation som måste finnas mellan läkare och patient. Du kan vara hålla tillbaka viktig information. Om något är skrämmande dig om deras hälsotillstånd, tala med din läkare. Intonation din värsta farhågor om en sjukdom kan vara särskilt värdefullt att få en läkare att ta din oro på allvar och kan pressa honom /henne att överväga alla möjligheter.
3.
En läkare under en hel del påtryckningar från försäkringsbolag och människor policy att hålla sig till gällande praxis riktlinjer och använda styv diagnostiska formler. Problemet med detta är, kan samma uppsättningar av symtom som orsakas av olika sjukdomar. Hjälp din läkare genom att fråga tuffa frågor-det slag som överläkare be läkarstuderande hela tiden. Fråga din läkare efter den inledande möjligheten om vad mer som kan orsaka dina symtom. Fråga om det är möjligt att du kan ha mer än ett problem och om någon av dina symptom är utanför diagnosen presenteras. Kanske om du fram en fråga hon /han inte hade frågat henne /honom själv, kan det bli upptäckt diagnosen är något helt annat.

Tips och varningar


 • Det finns ingen anledning att gå ut ur läkarens förvirrad kontor. Se till att du riktigt är behandling den information du gett, oavsett om det är en diagnos, behandling, eller ett testresultat, genom att sätta det i egna ord. Ingenting ska vara så komplicerad att det inte tydligt kan förklaras i termer lekman. Om du inte förstår, säg det, och din läkare bör klargöra detta.


 • Previous:nothing Next:hur har den energi som 2-åring - öka din energi nivåer nu

  Relaterade artiklar


 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
 • hur du håller din äldre friska med bra näring
 • hur man sammanfatta din sjukdomshistoria (medzoome)
 • hur man gör veganska bugg myggmedel
 • hur du lägger till mer aktivitet i ditt liv
 • hur man kan minska stress och oro
 • hur man gör hicka försvinna
 • Hur du tar ansvar för din personliga stress
 • hur man hanterar urineringsbesvär
 • hur man korrekt stoppa näsblod snabbt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com