hur man förstår viktökning efter klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-07
Viktökning efter klimakteriet är ett problem flesta kvinnor måste ta itu med. Förutom att vara irriterande och obehagligt, kan det bidra till mer allvarliga tillstånd. Många kvinnor tror att ingenting kan göras för att förhindra postmenopausala viktökning, men det är inte sant. Det är viktigt för kvinnorna att utbilda sig om vad som orsakar viktökning, de faror förknippade med det och de förebyggande åtgärder som kan vidtas

Du behöver:.
Tålamod
ett gott sinne för humor.
stor familj och vänner för moraliskt stöd.


1.
Det finns olika teorier om varför kvinnor upplever detta viktökning, men de främsta orsakerna verkar vara relaterade till långsammare ämnesomsättning, lägre produktion av östrogen och livsstilsförändringar. När kvinnan åldras, tenderar de att utöva mindre och äter mer. Dessa vanor, i kombination med en långsammare ämnesomsättning, leda till viktökning. Genetik kan också vara en faktor för viktökning efter klimakteriet. En familj historia av viktökning runt midsection kan öka chanserna att du kommer att göra detsamma.
2.
vara medveten om grundläggande fakta. De flesta kvinnor upplever någon viktökning efter klimakteriet. Den viktökning börjar faktiskt under åren fram till klimakteriet för de flesta kvinnor. Det genomsnittliga kvinna vinner ungefär ett halvt kilo i år efter 35 till 55. Vikten vunnits efter klimakteriet vanligtvis avgör runt buken. Precis som gå upp i vikt efter klimakteriet ökar risken för bröstcancer, förlora övervikt under denna tid minskar risken.
3.
Skyll inte på hormoner. Många människor har missuppfattningen att minskad produktion av östrogen är den främsta orsaken till viktökning efter klimakteriet. Detta bidrar till en "jag kan inte göra något åt det, så varför försöka" mentalitet, där föreningar problemet. Även hormonella förändringar kan bidra till postmenopausala viktökning, är andra faktorer som tros spela en mycket större roll. Dåliga matvanor och minskade nivåer av fysisk aktivitet har mycket mer att göra med viktökning efter klimakteriet än östrogen nivåer.
4.
vet att det finns förebyggande åtgärder du kan vidta. De strategier för att förebygga viktökning är i stort sett samma för alla åldersgrupper. För att förhindra viktökning efter klimakteriet, måste du få massor av motion och äta en hälsosam kost. Du kan dock måste arbeta hårdare för att förhindra postmenopausala viktökning eftersom kroppens ämnesomsättning blir långsammare när man blir äldre. Om du redan motionerar regelbundet, kanske du upptäcker att du måste öka mängden aktivitet för att behålla din vikt när du närmar klimakteriet. Du kommer också att förmodligen behöva minska antalet kalorier du förbrukar. När den åldras, kroppen bara inte behöver så många kalorier för att fungera.

Tips och varningar


 • Viktökning är alltid ohälsosamt, men det kan få ännu allvarligare konsekvenser för kvinnor efter klimakteriet. Övervikt ökar risken för högt blodtryck och högt kolesterol. Det bidrar också till insulinresistens, vilket kan resultera i diabetes typ 2. Alla dessa förhållanden ökar risken för stroke och hjärtsjukdomar. Viktökning efter klimakteriet ökar också risken för bröstcancer. En kvinna som vinner över 20 pounds efter klimakteriet har en 20 procent större chans att få bröstcancer.


 • Previous:nothing Next:hur man undviker frostskador på barn

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en rinnande näsa och hosta snabb hjälp hem avhjälpa
 • hur man kompilerar din familj sjukdomshistoria
 • hur man åtgärda flatulens hos spädbarn
 • hur man kan bota svampinfektioner på hälarna
 • hur man kan bli av en näsa eller mun rycka
 • hur man behandlar förhårdnader med acetylsalicylsyra
 • hur man följa de 12 stegen
 • hur man avgör ägglossning
 • Hur man vet om torsk är smittsamt
 • hur stall menstruationscykeln
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com