hur man identifierar och hantera perimenopause

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-23
Perimenopause är en term som jag hade aldrig ens hört talas om förrän ungefär ett år sedan eller så. Nu verkar det vara poppar upp överallt. Jag vet inte om jag ska tillskriva den plötsliga popularitet termen helt enkelt på det faktum att perimenopause har blivit vanligare och därför är mer forskning blir tillgängliga om det. Eller är det helt enkelt det faktum att jag befinner mig över 40 och uppleva några av symptomen?

För mig perimenopausen slog precis på min 40-årsdag med en period som dök upp 45 dagar sent. Sedan dess har jag hållit koll på andra kvarstående symtom och jag tycker att jag inte bara "i min 40", men jag är också upplever klimakteriet

Du behöver:. .
Proper solskydd
Viktkontroll.
Motion.
Andra försiktighetsåtgärder.


1.
VET VAD ÄR Perimenopause

Perimenopause är perioden fram till klimakteriet. (Menopause det som har haft någon menstruation under tolv månader). Under denna tid äggstockarna börjar producera mindre östrogen. Perimenopause oftast drabbar kvinnor över 40, men kan ibland förekomma för kvinnor i trettioårsåldern, den kan pågå från några månader till tio år eller längre, men den genomsnittliga löptiden är cirka fem år. Perimenopause slutar med ändelsen i klimakteriet.
2.
Identifiera symptomen

Det vanligaste symtomet är oregelbundna perioder. Cykellängd kan bli kortare eller längre och kan även variera från månad till månad, en månad med en kortare cykel nästa som har en längre tid än normal. Du kan hoppa över perioder helt. Kom ihåg att även om din mens kan vara oregelbunden finns det fortfarande en chans att bli gravid under klimakteriet.

Andra symtom är värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar, intensifierad premenstruella syndrom, ömma bröst, värk huvud, trötthet, vaginal obehag eller smärta under sex och minskad sexlust. Dessa är bara några av de vanligaste symtomen du kanske upptäcker att du upplever endast en eller två av symtomen och du kan uppleva dem alla på ett eller annat tillfälle.

En läkare kan diagnostisera perimenopause av dina symtom och /eller genom ett blodprov. Om du tror att du upplever klimakteriet, börja hålla koll på dina cykler och eventuella symtom som du kan tänkas ha. Detta hjälper din läkare när du går att se honom eller henne.
3.
Överväga behandling ALTERNATIV


Låg dos p-piller är en metod för att hjälpa till att lindra symptomen vid perimenopause. Andra sätt att minska symtom är att äta en sund och balanserad kost. Dricka minst 8 glas vatten per dag, med en daglig multi-vitamin och få massor av motion!

Tips och varningar


Håll
 • en dagbok Kartlägg din cykel längd och eventuella symtom som du upplever.
 • Ta din journal med din läkare för att hjälpa henne att identifiera perimenopause och knyter behandling, om nödvändigt.
 • Om du upplever något annat än mindre ändringar din cykel bör du kontakta din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla huvudlöss naturligt

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar hellp syndrom
 • hur man kan bli av med rynkor under ögonen
 • hur ta hand om läkemedel
 • hur man ser ung och lever längre (den hemliga vägen)
 • hur man noggrant tvätta händerna
 • hur de ska hålla unga medan bli gammal
 • hur man kan bota en baksmälla
 • hur du skyddar ditt barn som har allvarliga födoämnesallergier
 • hur gå ner i vikt med Wii Fit
 • hur man kan bota svampinfektion med gentiana violett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com