hur man väljer rätt hemtjänst anläggning för seniorer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-28
Att flytta hemifrån av någon anledning kan vara en stressig tid, men när vi talar om en Senior ge upp några av deras oberoende och tillhörigheter, det är en hel livsstil förändras. Det finns inget utrymme för misstag, eller att säga "jag gjorde ett misstag. " Om den görs rätt och med lite hjälp, är sinnesfrid underbart. Det första steget är att välja rätt organisation eller anläggning, och det är vad jag är här för att hjälpa dig med idag

Du behöver:
Förteckning över hemtjänst anläggningar, adresser och telefonnummer.
.
En bärbar dator med ett ark för varje anläggning.
En lista med frågor att ställa till administratören, personal och boende av anläggningen.
.
En planerare eller kalender att planera ditt schema besök.
.


1.
Reda på om din familjemedlem eller du är bäst betjänt av en hemtjänst gemenskap nära hemmet, eller ska flytta till ett annat område närmare familjen om är inte ligger i ett liknande område. Om en äldre har många kamrater, och aktiviteter i sina egna samfundet, ofta de serveras bättre genom att stanna närmare hemmet. Om en familjemedlem eller vän skulle vilja hjälpa till i deras vård och kan behöva kontrollera dem ofta kanske det är bäst att flytta dem närmare den aktuella familjen.
2.
Bläddra igenom de gula sidorna under seniorboende, hemtjänst eller vårdinrättningar och skapa en lista med minst 4-5 byggnader eller samhällen. Eller få en lista från den lokala avdelningen av åldrande eller sociala tjänster.
3.
Ta dig tid att besöka dessa faciliites i en överraskning mode, bara samla broschyrer och prisuppgifter. Även om det gör en snabb blick runt och skriva ner vad du först observera på varje anläggning i lobbyn uppfattning.
4.
Ta hem all information du har samlat in och dina anteckningar, och sitta vid bordet med andra familjemedlemmar som deltar i beslutsprocessen och betygsätta anläggningar grundad på din första korta besök. Till exempel 1-får den plats du gillar bäst, med 5 är den plats du gillar minst.
5.
Ring upp tre anläggningar på din lista och be att inrätta ett möte en turné och en frågestund.
6.
Besök dessa faciliteter med den högsta som kan flytta dit, eller med andra familjemedlemmar som är inblandade i beslutet. Gå på en tur med förvaltaren eller annan personal.
7.
Göra följande kommentarer och ställa dig följande frågor när turnerande. Har anläggningen ser ut och luktar rent? Är miljön attraktiv och hemtrevlig? Gör exsisting invånarna ser lycklig och väl omhändertagna? Har de anställda ser lycklig eller skyndade och stressad? Verkar det som invånarna kan ta med sig egna möbler och tillhörigheter? Är bostadsrätter rent och välordnat?
8.
Nu när du har slutfört turnén, sitta ner med förvaltaren eller representitive och ställa följande frågor. 1. Får jag se din status undersökning (de flesta stater har regler som kräver att de ger dig en kopia av denna begäran) 2. Notera antalet brister och vad de är till för. 3. Ställ frågor när det gäller dessa brister och hur de har korrigerats. 4. Fråga om kostnad, vad är deras grund för vård avgifter? 5. Kan min älskade stanna om de får slut på pengar? Med andra diskutera betalningsalternativ. 6. Vad är deras kriterier för utsläpp eller hur hög gör vårdnivå gå? 7. Fråga om transport. 8. Fråga om mat och specialdieter om det behövs. 9. Fråga om verksamhet som är viktigast för seniorer. 10. Ge scenerios och fråga hur de skulle reagera i nödsituationer eller för svårt beteende. 11. Fråga om besökstider (det bör inte finnas några begränsningar). 12. Fråga om bad, och andra rutiner kommer en bra anläggning utforma en plan för försiktig med de personer som önskemål i åtanke. 13. Behöver de en läkare order eller fysiska före flytta in?
9.
När du har slutfört frågestund. Be att få se en tom lägenhet igen, och frågar om lägenheten. 1. Will platsen era nära och kära behov? 2. Finns det integritet? 3. Vad kan de föra med sig?
10.
Tack förvaltaren för sin tid, och nu vandrar runt lite utan dem i underhuset områden. Förhoppningsvis kommer du att se invånarna ute. Invånarna som är vänliga och älskar att besöka. Presentera dig, säg att du funderar på att ha ett drag familjemedlem i och fråga vad de gillar och inte gillar om att leva här. Tänk på att de inte kan vara öppna för att berätta med personalen står över axeln, men du bör kunna ta upp det. De flesta seniorer som inte har demens skulle vara mer än glad att dela bra eller dåliga erfarenheter med dig om de vet varför du frågar.
11.
Väl tillbaka hemma, sitta ner vid bordet igen och se dina anteckningar. Gör en lista på fördelar och nackdelar med varje ställe du har besökt. Återigen sats anläggningarna 1-5 ena är toppen, fem är minst önskvärd. Jag vet att detta låter som en hel del arbete, men gå besöka dem igen, denna gång i en överraskning mode, och kanske även vid matdags. Säg att du vill ta en titt runt innan det slutliga beslutet. Ser du samma miljö som tidigare? Är de boende och personalen fortfarande lycklig? Gör fler toner.
12.
Nu är du redo att samla alla dina anteckningar och människor som är att ta beslutet och diskutera alternativ. Du bör absolut ha en bra känsla av vilken anläggning du eller din älskade en skulle gillar bäst. Gå med din magkänsla, är det oftast rätt.

Tips och varningar


 • Leta efter sevärdheter, ljud och dofter som du anger i byggnaden.
 • Titta på hygien exsisting invånare.
 • Observera attityd av personal och invånare. Är de glada från vad du kan berätta?
 • Kan de väl uppfyller alla dina kära behov?
 • efter att ha granskat den statliga undersökningen, om du hittar bosatt vård deficicies såsom trycksår, hög falla risker eller några farliga brist på omsorg frågor du antagligen vilja pröva dessa platser ut.
 • de boende och rum eller luktar urin? Även om detta kan hända, du behöver för att anse att detta inte är en bra sak.
 • Har personalen ser glad och avslappnad? Om de jäktar och verkar missnöjd, kanske du vill att notera detta som en negativ.
 • Är deras fall risker såsom kasta mattor, sprickor i trottoarer, förlängningssladdar etc? Om så är fallet skriva detta som en negativ.
 • Om anläggningen inte har ett sprinker system och en automatisk brandlarm, är detta en uppenbar negativ.
 • finns många invånare hög vård och lärartäthet verkar vara lågt? Återigen en annan negativ.


 • Previous:nothing Next:hur man får barn att leva en hälsosam livsstil

  Relaterade artiklar


 • hur man identifierar Retts syndrom
 • hur man förebygger talrubbningar
 • hur man kan stoppa menstruationsblödningar med örter
 • hur man identifierar symtom på kronisk diarré
 • hur man gör hicka försvinna
 • hur lätt menstruationskramper
 • hur man blir en frisk tonåring
 • hur man behandlar en solbränna
 • hur man borsta kroppen.
 • hur du väljer ett barnläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com