hur man vet om du har friska avföring

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-10
Har du någonsin varit tvungen att ge din läkare en pall prov? Inte ett urinprov, ett avföringsprov. Tro det eller ej, kan vårdpersonal berätta mycket om en person genom att undersöka avföringen. Det finns flera kvaliteter de ser att avgöra friska avföring. Här är hur man berättar om din är frisk utan att lägga det i en plastmugg

Du behöver:.
Toalett

Hur veta om du har Friska Pall

<. br> 1.
Titta på färgen. Rätt färgnyans på friska avföring är ett medium brun liknar färgen på en brun papperspåse. Om avföringen har någon annan färg i det som rött, gult, vitt och grönt, få det kontrollerat ut av din läkare. I de flesta fall indikerar någonting saknas i din kost, men det kan också vara ett tecken på något mer allvarligt. (Se Resurser för mer information. )
2.
Tänk hur lätt det avföring passerar. En sund pall snabbt och enkelt lämnar din kropp. Det bör inte finnas någon smärta eller ansträngning inblandade. Ansträngande kan vara ett tecken på förstoppning.
3.
Kontrollera storlek och konsistens. Du vill att din avföring att formas som din kolon, liknande en banan eller logga form (avföring ändar kan off-form). Konsistensen ska vara jämförbar med jordnötssmör eller tandkräm (inte för hård eller för mjuk). Du vill inte avföringen vara super tunn (som en penna), rund (som små pellets), mycket hårda eller riktigt lösa. Uppskatta längd (ta en gissning, ingen härskare behövs). Genomsnittlig längd för avföring varierar mellan 4 och 8 inches.
4.
Smell. Du behöver inte få rätt intill det, men när man sitter på toaletten, ta en sniff. En frisk pall har liten eller ingen lukt (även tillsammans med lite gas). Om det är mjukt och mycket illaluktande, indikerar detta överflödigt fett i avföringen.
5.
Tillkännagivande sin härkomst. Friska pall sänker gradvis i botten på toaletten eller flyter. Det beror på vad du äter, även om det inte behöver sjunka som en sten. Friska avföring kommer ut i en fast loggen, och kan bryta upp när det är i toaletten. Du behöver inte alltför mycket avföring kommer ut (fyra till åtta inches är bra) på en gång eller små bitar som orsakar rodnad frågor. Om så du bör omvärdera din kost för ett hälsosammare toalettbesök upplevelse. Se resurs för diagnos.


Previous:nothing Next:bad under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man undviker en onödig induktion
 • hur man kan stoppa en tonåring från rökning potten
 • hur man förebygger mardrömmar
 • behandla en kall under graviditeten
 • hur man kan bota svampinfektion med gentiana violett
 • Så här beställer glasögon på internet
 • hur man skapar yoga rymden
 • hur man ska behandla fetalt alkoholsyndrom
 • hur man behandlar en bränd tunga
 • Hur man blir en organdonator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com