hur till vända klimakteriet till en förnyelse tid genom yoga

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-31
Word har det att klimakteriet, när du uppnå det, är underbart, men att komma dit är en annan historia helt och hållet. För många kvinnor är föregångare till klimakteriet år av sporadisk menstruationer, översvämning eller ingen tid alls, uppkomsten av värmevallningar (whew!) och nattliga svettningar. PMS-symptom kan intensifiera under denna övergångsperiod. Du kan uppleva kramp för första gången eller har extremt ömma och ömma bröst, precis som du hade under puberteten och sedan igen i ett tidigt skede av graviditeten. Du kan bli känslomässigt sårbara eftersom dina hormoner har gått över styr. Yoga kan göra det lättare för dig att navigera denna hinderbanan genom att hjälpa dig att balansera dina känslor och förbättra ditt fysiska jag. Detta är inte dags att ge upp och kasta in handduken, utan det är en tid för att ta tjuren vid hornen och få bättre än någonsin. Vill inte bara överleva, företräde
1.
Kör plogen hållning men bara om du är en erfaren utövare och /eller under överinseende av en yoga instruktör. Det är en inverterad kroppshållning så läs varningen nedan i fråga om att göra det medan mens, men om din mens inte utgör några problem och du inte lider av glaukom eller högt blodtryck, känn dig fri att göra det eftersom det bidrar till att eliminera huvudvärk , stelhet och kommer att hjälpa dig i kampen mot benskörhet, vilket är något menopausala kvinnor måste ta hänsyn till. Gå till avsnittet Resurs och titta på en video demonstration av plogen genomförs. Detta innebär är inte för alla, men om du känner dig bekväm att göra det, kommer du nytta av det på många sätt, bland annat dess förmåga att lugna nervsystemet och ge blod till ryggraden och bukhålan. Det är också bra för att förebygga svälla, vilket är ett problem för många kvinnor.
2.
Utför Cobra hållning i yoga. Liksom de flesta yogaställningar, sträcker Cobra och stimulerar din kropp och hjälper yogin återfå flexibilitet, som har gått förlorat under åren på grund av inaktivitet (tror syndrom soffpotatis. ) Halsen är sträckt och bröstet öppnas. Cobra kan bidra till att minska ryggvärk och matsmältningsproblem. Alla yogaställningar hjälpa dig att eliminera stress och spänningar, som kan montera när du navigerar den menopausala hinderbanan.
3.
Har vridning innebär som många utövare hitta läckra och oerhört bra om ryggen är känslan inverkan av hög ålder. Den liggande spinal twist, där benet är utvidgas till en sida samtidigt som du tittar på andra sidan och samtidigt försöker hålla dina axlar ner på golvet, känns riktigt bra. Det ger näring åt spinal skivor och masserar inre organ.
4.
Det finns ingenting att beskatta om barnets viloställning. I själva verket, barn och spädbarn gör det naturligt eftersom det är ett lugnande position. Det lindrar lägre ryggsmärtor och spänning och är lika tröstande som en Blankey när du har haft en tuff dag och bara inte klarar mer.
5.
Andningen är nyckeln till avkoppling och till verkställande yogaställningar till deras fulla utsträckning. Verkligen lära sig att andas, in och ut djupt genom dina näsborrar, bli medveten om din andning och hur kroppen känns när du medvetet anstränga sig för att koppla av och de-knut. Rivet din uppmärksamhet på din andning. Zon i de olika delar av kroppen. Ligg på mattan, blunda, och släppa taget. Ett uttryck för mycket uppmärksamma på vad som händer med din kropp och själ kallas att vara "mindfully medveten", som de flesta av oss är inte det mesta. Djup, sänker koncentrerad andning blodtrycket, ökar syre i ditt system, vilket är bra, och hjälper rena och befria kroppen från gifter.

Tips och varningar


 • Om du känner dig frazzled grund av peri-menopausala och alla de fysiska och känslomässiga omvälvningar som tenderar att följa detta villkor tänka sig att göra yoga. I slutändan kommer du till andra sidan av denna övergång och du kommer att bli allt förberett för din fantastiska, period fritt liv om du har hållit din kropp flexibel och smidig genom yoga.
 • Om du är på din menstruation du kanske vill undvika den inverterade ställningar (där benen är högre än huvudet. ) Vissa rapporterar att deras menstruationer inte påverkar alls med sin yoga fungera. Den inverterade ställningar kommer att arbeta mot den nedåtgående flödet av din menstruation, vilket kan fungera till din fördel. Experimentera och se.


 • Previous:nothing Next:vad man ska ta med till sjukhuset när du är i arbete

  Relaterade artiklar


 • hur man handskas med en förälders död
 • hur man äter hälsosamt måndag till fredag
 • hur man väljer rätt hemtjänst anläggning för seniorer
 • hur man vet när du behöver ett bäcken tentamen
 • hur du ändrar din menstruationscykel
 • hur man läka med örter
 • hur man förbereder för en brasiliansk vax
 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter hemma
 • hur man använder mejeriet om laktosintolerans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com