Hur berätta om en person är alkoholist

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-04
Alkoholism är en kronisk sjukdom som kännetecknas av ihållande, överdriven och okontrollerbar användning av alkohol, vilket resulterar till mental och fysiskt beroende. Många människor lider av alkoholism är omedvetna om att de har ett alkoholproblem. Det som börjar som en ofarlig social aktivitet, sakta visar sig vara en vana och snart blir en okuvlig beroende. Vissa människor visar tydliga symtom av alkoholmissbruk och alkoholberoende. Men det finns andra alkoholhaltiga individer som inte visar några synliga tecken på alkoholism. Här är några varningssignaler som hjälper dig att känna igen om en person är alkoholist
1.
Märke till hur ofta han dricker ensamma. Dricka med vänner eller arbetskamrater vid speciella tillfällen brukar inte indikera ett problem. Men om han gör det mesta av tiden, speciellt när hans egen hand kan vara ett tecken på alkoholism. Du kan se honom dricka ensam i en bar eller han kan göra det i hemlighet.
2.
Följa hennes tolerans för alkohol. Ökad tolerans för alkohol är en annan indikation på en alkoholist individ. Övertid, svarar hon inte systemet till måttligt intag av alkohol längre, eftersom hon är van att dricka det varje gång. Som ett resultat ökar hon sin dos när hon dricker, och gör det mer än hon brukade tills hon känner berusad -. . Som bara är hennes avsikt
3
Ta del av hur han anser dricka som en del av sin dagliga rutin. En alkoholist person ställer ofta upp ett schema för sin sprit. Till exempel, om han besöker baren eller spritbutik dagligen efter arbetet, kan detta vara ett tecken på att han har alkoholproblem. Du kommer att märka honom ursäkter bara för att ha en drink.
4.
Titta hur hennes humör ändras om hennes drickande schema försvåras. En alkoholist person utvecklas vanligen en mycket stark önskan att dricka som är bortom hennes kontroll. Hennes lust att dricka är lika stark som hennes lust att äta när hon är hungrig. Så det är därför när hennes tid att dricka är störd, hon blir ofta irriterad och förblir så tills hennes tvång är glada.
5.
Ta reda på hur han reagerar om du fråga hans drickande. En alkoholist person svarar oftast på ett negativt sätt när du börjar ställa frågor till honom om hans drickande. Han förnekar att kontinuerligt eller lögner om denna fråga och aldrig står inför faktum att han dricker för mycket.
6.
Följa hennes dagliga funktioner utan alkohol. En alkoholist person har svårt att utföra uppgifter utan att förbruka alkohol. Hon anser alkohol som hennes energi dryck, att om någonsin hon inte får något av den på en dag, kommer att göra det svårt för henne att utföra vilken uppgift hon behövde göra. Ofta kan hon hamna hålla alkohol i osannolika platser som i hennes kontor, i bilen eller hemma bara att se till att hon har något att dricka.
7.
Håll ett vakande öga om hur han behandlar frågor om hans liv. När det gäller hans hälsa, inte en alkoholist person ofta att ta hand om sig själv-hans aptit minskar eftersom hans koncentration är mer fokuserad på dricka och ingenting annat, och även om han har en befintlig hälsoproblem, det kommer inte sluta honom från att göra det alls. Hans ekonomiska och rättsliga frågor går utför också-han är alltid sen på att betala räkningar och ofta förlorar reda på var hans pengar gick, och han brukar blir ett fysiskt hot mot sin familj och till andra på grund av hans berusade och våldsamt beteende. Hans jobb kan vara i fara på grund av hans alkoholproblem-han går ofta arbeta sent, arbetar ineffektivt på grund av dålig koncentration och till och med missar dagar av arbete eftersom han alltid är för full för att röra på sig
<. br> 8.
Försök att se om hon visar episoder av tillbakadragande. En person som lider av abstinensbesvär är en sever tecken på alkoholism. Detta är ett tillstånd där en person känner sig sjuk när det inte finns alkohol i hennes kropp-hon ofta känner sig illamående, svettningar ymnigt, skakar en hel del och är ständigt orolig. Utsättningssymtom är långt allvarligare än bara en vanlig baksmälla. Sådana symtom är ofta uttryck först på morgonen när hon vaknar och blir värre genom hela dagen. Dessa symtom upphör att ske bara om hon dricker igen.

Tips och varningar


 • Tidiga insatser är det bästa sättet att stoppa någon från att vara en alkoholist. Försök att tala öppet med din familjemedlem eller vän som är i gränsen till en alkoholmissbrukare. Få honom att inse att det inte är för sent att bekämpa det. Detta är en effektiv metod speciellt för tonåringar.
 • tillfrisknande från alkoholism är en livslång utmaning. Men om du är där för att stödja en alkoholhaltig familjemedlem eller vän blir det lättare för henne att klara upp med det. Att veta att någon tror på henne, hjälper till att motivera henne att bli en bättre människa.
 • Uppmuntra din alkoholist familjemedlem eller vän att gå med stödgrupper. Du får inte övertyga honom under ditt första försök men sluta inte att försöka. Låt honom veta att du alltid finns där för honom varje steg på vägen. Några av de välkända stödgrupper omfatta Anonyma Alkoholister (AA), en grupp som hjälper alkoholhaltiga personer leva ett nyktert liv, Alateen, en grupp som fokuserar på att hjälpa tonåringar med alkoholproblem, och Al-Anon, en grupp som är centrerad på att hjälpa familjer och andra personer som påverkas av en annan persons alkoholism.


 • Previous:nothing Next:hur att hålla sig motiverad under vintern

  Relaterade artiklar


 • hur du håller din hygienen upp
 • Hur man blir en organdonator
 • hur man väljer rätt vård för din åldrande förälder
 • hur man har en smärtfri mammografi
 • hur man utöva i värmen
 • hur man identifierar pica oordning
 • hur man ska leva hälsosamt liv
 • hur man kan stoppa menstruationsblödningar med örter
 • hur du berättar din man att du är gravid med tvillingar
 • hur man identifierar tecken på för tidig förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com