Hur identifiera symtom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-17
Du har förmodligen haft de gånger då något om din kropp var helt enkelt inte riktigt rätt, men man kunde inte identifiera orsaken till problemet. Att lära sig att diagnostisera symptom på hälsofrågor kan hjälpa dig avgöra när du ska söka hjälp av en läkare eller när man själv behandla. Har dock vara medvetna om besvär kvarstår, utan logisk förklaring så tveka inte att kontakta läkare. Det första steget i att diagnostisera är att fokusera på hälsa aktuella frågan. Fråga dig själv några frågor om problemet.

Du behöver:. .
Pennor och papper


1
första har problemet börja akut, eller har det byggts upp över tiden? Till exempel, låt oss säga att du har buksmärta. Har du vaknar mitt i natten med en skarp smärta, eller har det varit en gradvis ökande problem de senaste dagarna? Logiskt tänkande om detta problem, om smärtan började utan förvarning, något som inträffade inom de senaste 24 timmarna troligen är den skyldige. Troligtvis något du ätit. Smärtan kan vara något så enkelt som en gas ficka i dina tarmar. Om problemet eskalerat under perioder av dagar, kan det finnas en underliggande fysisk fråga som orsakar problemet. Poängen här är att stanna upp och tänka tillbaka på de senaste dagarna och förknippar eventuella erfarenheter som kan relatera till din nuvarande symtom.
2.
Andra kommer du vill identifiera de specifika lokalisering av symptom och notera eventuella rörelser eller handlingar som kan göra symtomen värre. Du vill testa, inom rimliga gränser såklart, vad du kan och inte kan tolerera och hur vissa handlingar påverkar symtomen. Till exempel, om du har en rinnande näsa och kliande ögon, tänk på vad du har gjort under de senaste dagarna som en möjlig orsak. Om du var utanför håva löv eller klippa gräs i går, kan det vara allergi?
3.
Tredje utvärdera dina symtom från de aspekter av hur länge de finns kvar, hur svår, och hur ofta de förekommer. Detta område av utvärdering kan hjälpa dig att identifiera potentiella kopplingar mellan vad som kan vara orsaken och dina symtom. Mat, aktivitet och emotionell stress kan spela en viktig roll i de fysiska symptom på sjukdom. Genom att noggrant utvärdera insatser och erfarenheter under de senaste dagarna eller veckorna, kan du ha möjlighet att fastställa orsaken.
4.
Om problemet kvarstår, men är inte akut nog för att söka omedelbar läkarvård, börja föra en dagbok. Rekord när symtom uppträder, exakt vad symptomen är, hur länge de finns kvar, och svårighetsgraden av symtomen. Håll också en tidskrift av den mat du äter, dina aktiviteter och eventuella stressande situationer som uppstår. Du letar efter sätt att identifiera potentiella bidragande faktorer som tycks provocera symtom.
5.
Slutligen, om orsaken till symtomen inte kan identifieras och tas bort, kontakta läkare. Även om symtomen inte är allvarliga, att hantera en kronisk symtom kan ta ut sin rätt på kroppen och ditt liv. Det kan finnas en lösning, så tveka inte att få den hjälp du behöver.

Tips och varningar


 • Om symtomen innebär bröstsmärta, huvudvärk, eller illamående med värkande arm, omedelbart söka läkare. Dessa kan vara symtom på hjärt-eller andra kardiovaskulära problem och kan behöva omedelbar uppmärksamhet. Om någon av dina symtom är allvarliga, se din läkare omedelbart.


 • Previous:nothing Next:beräkning av uppskattade förfallodagar för graviditet

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla graviditet blödning
 • hur ta hand om ett nyfött navelsträng
 • hur man identifierar Aspergers syndrom
 • Bästa sättet att rengöra plast glasögonglas
 • hur man kan få gratis hälsotidskrifter
 • hur man räta ut håret utan relaxer
 • hur de ska hålla hydratiserad i sommarvärmen
 • hur man identifierar komplexa regionala smärtsyndrom
 • Hur får man en bättre nattsömn
 • hur man tar emot ditt recept när utlovades i din detaljhandeln apoteket.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com