Hur vet man att barnet är beroende

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-16
Om du har alldeles nyligen fått veta att du är gravid, kan den första frågan om ditt sinne vara precis hur gravid du faktiskt är och när du kan förväntas bli att föda barnet, känd som "förfallodatum" för din graviditet. Människohandel, varar graviditet i genomsnitt ca 40 veckor från början av kvinnans sista mens-men det finns ett antal sätt att försöka datera graviditet

Du behöver:
papper och penna. .


1.
Få ut en kalender och räkna 40 veckor från den första dagen av din senaste kända menstruation. Om du vet att din senaste mens, kommer detta att vara hur din läkare beräknar din förfallodagen, även om han kommer troligtvis använda ett hjul som automatiskt beräknar detta stället räkna veckor i en kalender. Den här metoden fungerar bäst om du har regelbunden 28-dagars menscykel. Kvinnor har ägglossning ca 2 veckor före sin menstruation börjar, så om du har en längre cykel eller en oregelbunden menscykel, som påverkar din ägglossning dag och denna metod kommer inte att vara korrekt (med tanke på att din graviditet tekniskt börjar efter ägglossning och befruktningen av ägg). .
2
Räkna 9 månader i kalendern från dagen för din senaste menstruation och tillsätt sedan ytterligare 2 veckor, 40 veckor av graviditeten kan översättas till cirka 9 1 /2 kalendermånader (eller 9 månader från idé om du har 28-dagars cykler med ägglossning i mitten av din menscykel). Detta är en mer grov uppskattning av när du ska förvänta bebisen, men det är lättare än att räkna veckor.
3.
Räkna 38 veckor från din ägglossning dag om du aktivt försöker skaffa barn och råkar veta vilken dag du haft ägglossning. Detta är den mest exakta sättet att beräkna din förfallodagen, men det kräver att du faktiskt vet att din ägglossning dag-som om du använde remsor ägglossning prediktor eller temperatur kartlägga under menstruationscykeln. Men även om du har oregelbundna cykler, om du vet att din ägglossning dag, ger denna metod dig en korrekt uppskattning av din förfallodagen.
4.
Räkna 38 veckor från den dag som du hade samlag om du vet säkert vilken händelse av samlaget resulterade i graviditet (t. ex. om du bara har haft sex en gång under de senaste flera månader). Spermier kan leva inuti en kvinnas kropp i 5 till 7 dagar, så denna metod skulle ge dig en beräknad förfallodag inom 5 till 7 dagar på noggrannhet-men bara om du är säker på datumet för det kön som orsakade graviditet <. br>
5.
Besök din läkare för ett tidigt ultraljud. En transvaginalt ultraljud i början av graviditeten gör att läkaren att mäta fostersäcken och tidig utveckling av barnet att motsvara datumen för utvecklingen och ger dig ett förfallodatum inom 7 dagar av noggrannhet. Ultraljud blir mindre exakt som ett verktyg för beräkning av förfallodatum under graviditetens lopp, eftersom felmarginalen blir större (eftersom barn växer i olika takt). Din läkare kommer förmodligen att använda denna metod för att beräkna din förfallodagen om du inte vet datumet för din senaste menstruation eller de sannolika tidpunkten för befruktningen.

Tips och varningar


 • förfallodagen är bara en uppskattning-endast ca 5% av barnen är födda på deras förfallodatum. Det finns en felmarginal på ca 2 veckor, så förutsatt att du inte föder för tidigt, kan du gå in på arbetsmarknaden 2 veckor innan eller 2 veckor efter din beräknade förfallodagen och fortfarande vara i intervallet normal.


 • Previous:nothing Next:försöker bli gravid

  Relaterade artiklar


 • hur man tvättar händerna med vaselin
 • hur man identifierar en kropp saknar progesteron
 • hur man kan bli av med akne ärr på ryggen
 • hur man tar hand hår under en peruk
 • hur man hanterar arteriell emboli
 • Hur tröstar man ett barn med en kall
 • hur man dränera en öroninfektion
 • hur man använder måncykeln att spåra menstruationscykler.
 • hur man ska behandla gallstas
 • hur man kan förebygga McCune-Albrights syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com