arbetar med åldrande föräldrar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-23
Allt äldre är svårt för alla, men titta föräldrar blir äldre är en känslomässig berg-och dalbana. Dessa är de människor som tog hand om dig, nu du står inför att ta hand om dem. Det är inte en lätt uppgift. Precis som ni vill de behålla sin självständighet. Precis som ni, kan de vara envis. För att hantera åldrande föräldrar, måste du lära dig att vara beslutsfattaren, förstå deras referensramar, och lyssna till deras klagomål. Det är de klagomål som tydligt anger vad de verkliga frågeställningarna.
1
Bli beslutsfattaren. . . Sitt ner och prata med dina föräldrar om att göra du, eller någon de litar på, deras fullmakt för både finansiella och medicinska beslut. Då uttrycker behovet för dem att fylla i avancerade direktivet former för uttjänta, inklusive en levande vilja. Deras läkarmottagningen kan tillhandahålla vissa av formulären. Ett direktiv kan sättas direkt in i deras filer. Det är den Do Not återuppväcka direktiv. Tryck inte dem att underteckna något de är obekväma med, men uppmanar dem att överväga livets slut direktiv. Förklara att det är viktigt, så att du eller andra kan fatta beslut åt dem medicinskt och ekonomiskt.
2.
Presentera dig själv till läkaren. Det är viktigt att barnen känner till föräldrarnas läkare. Om föräldrarna visar tecken på demens, kommer de inte att kunna berätta för sina läkare. En utomstående person behöver förklara något beteende, mentala och fysiska förändringar som observerats. Gå till ett läkarbesök för att se hur dina föräldrar interagera med sin läkare. De äldre rädsla ibland människor med myndigheten och kan inte förklara alla sina krämpor.
3.
Läs om deras förflutna och deras kultur. Människor som har gått igenom den stora depressionen eller ett krig har en annan syn på livet. De kan vara rädda för att spendera pengar eller rädsla okända grupper av människor. Förstå deras referensram hjälper dig att förstå varför de agerar som de gör och förstår deras trossystem. Med denna kunskap kommer att undanröja konflikter och meningsskiljaktigheter.
4.
Lyssna på klagomål. När en förälder klagar över att vara ensam men vägrar att vara social, kan det vara en underliggande orsak. Kanske en make dog nyligen och hon känner sig skyldig att gå ut och ha roligt. Kanske hon fruktar att hon kommer att gå vilse eller glömmer hur man ska interagera med andra. Är det viktigt att lyssna noga för att hitta de bakomliggande orsakerna till sorg, rädsla, nedsatt aptit, eller andra förändringar i beteendet.

Tips och varningar


 • besöker ofta. Sitt och titta på en favoritprogram på TV eller spela ett parti kort.
 • Bråka inte. Läkare talar om för dig att undvika argument med åldrande föräldrar. De blir frustrerade.


 • Previous:nothing Next:ta hand om våra äldre

  Relaterade artiklar


 • hur man kan kasta flaskor recept
 • hur man identifierar autoimmuna hudsjukdomar
 • hur du berättar om ditt barn har en matallergi
 • hur man lever med en äggallergi
 • hur man får rabatt på recept
 • hur man ska behandla premenstruella syndrom
 • hur man besluta om att mäta blodtrycket hemma
 • hur man vaknar
 • hur man använder en period kalender
 • försöker bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com