beräkning av uppskattade förfallodagar för graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-17
Graviditet är en tid av förväntan och förberedelse och varje ivriga mor-till-vara vill veta när hon kan planera på ankomsten av hennes paket av glädje. Beräkning av det uppskattade förfallodagen baseras på vissa kriterier, såsom datum för moderns sista menstruation (LMP) men om modern är osäker på detta datum eller om hon har oregelbunden mens, och uppskattar förfallodagen är hårdare . Med hjälp av några matematiska metoder, kan vi komma med ett troligt datum, men endast 5 procent av barn föds på förfallodagen.
1
Räkna ut den första dagen av din senaste menstruation, om möjligt. . . Efter precisera datumet, räkna fram exakt 40 veckor. Detta ger dig den beräknade tidpunkten för förlossningen. Denna beräkning fungerar bra om du har regelbunden mens.
2.
Räkna vidarebefordrar från din ägglossning dag om du vet det. För par som följer basala kroppstemperaturen metod när de försöker bli gravida, de har en ganska exakt uppfattning när honan har ägglossning. Den faktiska dräktighetstiden för människa är 266 dagar så om du vet när du senast haft ägglossning, räkna fram 266 dagar och du kommer att ha en relativt god förfallodagen.
3.
Boka en tid med din barnmorska för ett foster ultraljud om din mens är oregelbunden och du har ingen aning om när din sista perioden inträffade. Under ett ultraljud, kommer läkaren att använda ljudvågor för att mäta bebisens huvud och han kommer göra en bedömning av hur långt graviditeten är genom att jämföra barnets huvud storlek till den nationella graviditetslängd standard.
4.
Använd en online kalkylator om du vet din låg smältpunkt och du vill att din beräknade förfallodagen räknat för dig. Dessa räknare är något mer exakt för kvinnor som regelbundna perioder eftersom de inbegriper den tid mellan sina perioder som en orsak.
5.
Räkna ut det exakta datumet för ditt barn " ; födelse om din barnmorska rekommenderar födseln genom kejsarsnitt. Han kommer att schemalägga en dag då han kommer att leda ditt arbete, vanligtvis en till två veckor före den tid han känner du skulle gå in i förlossningen naturligt.

tips och varningar


 • Räkna med att gå in i arbete upp till två veckor före eller efter din beräknade förfallodagen. Fler födslar inträffar ett par dagar tidigare än vad de gör sent och om du är en vecka förbi din förfallodagen. Din läkare kommer att följa dina framsteg noggrant


 • Previous:nothing Next:Hur vet man att barnet är beroende

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bota klimakteriet symtom
 • försöker bli gravid
 • hur man kan övervaka blodtrycket i båda armarna
 • hur man överlever graviditetsillamående
 • Hur man vet om din tvilling bebisar är broderlig eller identiska under graviditeten
 • Hur man använder en maxipad
 • hur man hand om en patient på sjukhus
 • hur ta reda på din riktiga ålder
 • hur man sätter i toriska kontakter
 • hur man kan förbättra emotionella och sociala utveckling med cerebral pares
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com