försöker bli gravid

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-16
Planera ett tillägg till din familj är en spännande tid i ditt liv. När du försöker bli gravid, verkar det som om det bara inte kan hända snart nog. Om du har bråttom att bli gravid, kommer några tips från experterna komma till hands. Genom att övervaka dina fysiska tecken och ändra vissa aspekter av din livsstil kan du öka oddsen att du kommer att tänka snabbt

Du behöver:.
Digital termometer
. Basal diagram.
Saliv-baserade ägglossning kit.


1.
Bestäm dina mest fertila tiden i månaden. Under och strax före ägglossningen (den tid då dina äggstockar släppa ett ägg och livmoderhalsen öppnar något att spermier för att befrukta ägget), är den period då du har störst chans att bli gravid. Hos de flesta kvinnor inträffar ägglossningen vid en bestämd tid varje månad, och du kan använda en gratis online-kalkylator för att ta reda på när du har ägglossning. Se avsnittet Resurser.
2.
Diagram din kroppstemperatur för att avgöra dina mest fertila dagar. Om du misstänker att din kropp inte har ägglossning på samma schema som de flesta kvinnor, kan du använda den basala metoden kroppstemperatur att sätta fingret på den ungefärliga tidpunkten för ägglossning. För att göra detta behöver du en rättvisande termometer och ett diagram.
3.
Ta din temperatur varje morgon innan du stiger ur sängen. Håll termometern och en klocka bredvid sängen, och ställa alarmet. Så fort du vaknar, ta din temperatur och spela in det på sjökortet. Ladda ner och skriv ut en gratis basala diagram kroppstemperatur. (Se Resurser)
4.
Börja kartlägga din temperatur på den första dagen av din period och fortsätter för varje dag i månaden. Normalt är din kroppstemperatur lägsta när du har ägglossning och din kropp frigör östrogen, men din normala temperatur varierar inom 0,2 på en viss en viss dag. När temperaturen sjunker med 0,5 i examen och efter tre dagar stiger något högre, indikerar det att ägglossningen har inträffat.
5.
Använd din basala diagrammet kroppstemperatur att förutsäga kommande månader " ägglossning och tid din sexuella aktivitet sammanfaller med ägglossning, börjar två dagar i förväg och ha sex varannan dag under en vecka.
6.
Köp ett saliv-baserad ägglossning kit som övervakar ökade nivåer av östrogen i din saliv och meddelar dig av dina mest fertila dagar. (Se Resurser)
7.
Instruera din man att ta varma duschar istället för varma bad att öka sin livskraftiga spermier. Dessutom kan vissa fertilitet specialister rekommenderar att mannen bär boxershorts istället för trånga underbyxor när de försöker bli gravida.
8.
Ligg kvar, helst med höfterna förhöjda efter kön så att spermier en bättre chans på befrukta ett ägg.

tips och varningar


 • Rådgör med din husläkare om du använder en ägglossning kit eller den basala kartläggning metod, tillsammans med de andra metoder för att öka dina chanser att bli gravid för ett år utan framgång.
 • bli frisk innan du försöker bli gravid, och avstå från alkohol, cigaretter och receptfria läkemedel. Tala med din läkare om alla mediciner som du för närvarande tar och om de kommer att störa föreställning eller säkerheten för en baby.


 • Previous:nothing Next:hur man får män att tvätta händerna

  Relaterade artiklar


 • hur man äter hälsosamt i köpcentret
 • hur man kan bota lindriga fotsvamp
 • hur man gör ett bra beslut och vet varför
 • hur man köper en protes mage
 • hur man korrekt stoppa näsblod snabbt
 • hur man identifierar fetalt alkoholsyndrom
 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur ta hand om läkemedel
 • hur gå ner i vikt med Wii Fit
 • att bota manlig svampinfektion - jäst infektion hos män - behandla manliga svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com