göra med en oplanerad graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-20
Effektivt att göra med en oplanerad graviditet är en utmanande och påfrestande uppgift. Det finns ingen kakmått sätt att hantera en oplanerad graviditet, alla har alternativ och bör överväga varje alternativ noga innan beslut fattas
1.
Överväga dina alternativ. Oavsett din ålder, ras eller ekonomiska situation finns det tre allmänna alternativ för att hantera en oplanerad graviditet: uppfostra barnet, ge barnet för adoption eller avbryta graviditeten.
2.
Om du väljer att fortsätta graviditeten med avsikt att uppfostra barnet du bör ta hänsyn till din nuvarande livsstil, stödsystem och finansiella situation. Har du möjlighet och tid att uppfostra ett barn? Också överväga din stödsystemet, har du en partner, vänner och familj som hjälper dig eller är att uppfostra ett barn något som du måste göra på egen hand
3
tänka på?. sätta barnet för adoption. Hur skulle känna dig om du beslutat att ge barnet för adoption? Bära ett barn i nio månader och sedan ge dem för adoption är mycket emotionell och har potential att orsaka ett liv fyllt av sorg. Å andra sidan, och hjälper dig att ge ditt barn ett liv som du kanske inte kan ge henne på egen hand. Fråga dig själv om du skulle kunna hantera beslutet på en känslomässig nivå, nu och i framtiden. Kontakta din läkare eller ditt lokala sociala tjänster avdelning. Rådgivare kommer att kunna prata dig om beslutet och sätta dig i kontakt med en ansedd adoptionsbyrån om du väljer att gå vidare.
4.
Överväga att avveckla graviditeten. När man överväger abort som ett alternativ, fråga dig själv om du skulle kunna hantera situationen känslomässigt. Många kvinnor hamna nöjda med deras beslut att avbryta en graviditet, medan andra hamnar beklaga deras beslut och lämnas med känslor av depression och skuld. Betrakta din personliga och religiösa övertygelser som kan eller inte kan leda till att du beklagar situationen. Det är också viktigt att tänka på hur långt din graviditet. Till exempel, när du är åtta veckor in i dräktigheten blir det allt farligt att ha förfarandet. Konsultera en läkare för att diskutera dina alternativ.
5.
Jämför de olika alternativen. Gör en lista över för-och nackdelar för varje, baserat på din livsstil, ekonomiska situation, religiösa och moraliska övertygelser. Bestäm vilken typ av stödsystem som du skulle ha med varje beslut när man väger för-och nackdelar med varje alternativ
6.
Forskning dina alternativ. När det gäller adoption och abort speciellt, finns det rättsliga och ekonomiska överväganden som behöver fastställas och kan påverka ditt beslut.
7.
Föreställa sig hur ditt liv kommer att vara med varje alternativ. Tänk hur saker kan förändras om du väljer att gå vidare med graviditeten. Är du okej med dessa förändringar och hur de kommer att påverka ditt liv mål? Också fråga dig själv hur du skulle känna sig känslomässigt om man slog adoption eller abort. Är dina värderingar och religiösa åsikter i samklang med de konsekvenser? Var noga med att ta tillräckligt med tid för dig själv att föreställa sig varje ändring och bestämma hur du känner dem.
8.
Överväg att diskutera situationen med din partner. Även om varje situation är olika, finns det fördelar och nackdelar att söka input från fadern. Bestäm vilken väg som är bäst för dig och fortsätt därefter.
9.
Prata med någon. Diskutera situationen med en förståelse vän eller släkting som du litar på. Om du är osäker på vem du pratar med, en upplysningstjänst via telefon eller vårdcentral och be att få tala med kurator. Många gånger opartisk rådgivning från en person som är kunnig om situationen och känslomässigt bort är mycket hjälpsam.
Tio.
Undvik att dricka alkohol, droger eller rökning tills du gör ett beslut och följa igenom det. Uppsök läkare från en vårdgivare och informera dem om din situation. Fråga dem kosten frågor och situationer för att undvika tills du gör ett beslut.
11.
Fatta ett beslut och hålla fast vid det. Vid slutet av dagen är det ditt liv och ditt beslut om hur du vill fortsätta. Efter att ha granskat dina alternativ, tala med en förtrogen och tar tid för dig själv, bestämma vad alternativet är bäst för dig och gå framåt.


Previous:nothing Next:hur man hanterar personer med Alzheimers

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en läkare för dig och din familj
 • hur man har en bekymmersfri period
 • hur man använder en naturlig behandling blöjeksem
 • hur sval en varm dag
 • hur man förebygger spädbarn botulism
 • hur har en undervattensfarkost förlossning
 • hur man upptäcker vanvård eller misshandel av en vårdgivare
 • hur man gör en kinesisk gong
 • hur man får över diarré och må bättre snabbare
 • hur man upptäcker symptom på springmask hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com