hålla människor med Alzheimers säker

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-20
Hålla människor med Alzheimers säkert kan vara en utmaning strävan. Ofta, som i denna sjukdom gör sin stadiga och obevekliga angrepp på en persons tankeprocesser och minne, irrationella och farligt beteende blir en vardaglig fråga. Sensoriska funktioner kan bli ett problem. Sight frågor är vanliga som fler delar av hjärnan är omkörd av denna sjukdom, och en del förlorar förmågan att känna värme och kyla. Motorik kan bli äventyras också, vilket gör faller och skador mer sannolikt. Ta några grundläggande åtgärderna hem säkerhet för att minska vissa av de risker för personer med Alzheimers sjukdom.
1.
Secure farligaste platserna i hemmet, till exempel dörrar som öppnar mot trapphus, kök eller garage, eller skåp som innehåller vassa verktyg, redskap eller farliga kemikalier. Barnsäkerhetsspärr är användbara för skåp och lådor, och deadbolts kan användas för ytterdörrar. Dessa kan placeras högt upp på dörren eller nära botten, snarare än den välbekanta placering nära dörren handtaget, vilket gör dem svårare att besegra. Dessutom, om vandrande är en särskild fara kan ytterdörrar fästas med lås som kräver nycklar att öppna dem från insidan, höll nycklar utom räckhåll när direkt tillsyn inte är på plats. Dock måste dessa åtgärder för bland annat planering för nödutskjutning i händelse av brand, kanske en standard gömställe för extra EXIT för att hållas för användning i nödsituationer.
2.
Skapa optimala ljusförhållanden för dem med nedsatt syn, att se till att de har den bästa möjliga chans att känna igen faror i hemmet. Bländning bör spridas, vilket kan göras genom att använda persienner eller nyanser fönster för att blockera starkt solljus och ta bort speglar eller glas toppad tabeller. En jämn nivå av ljus i hela hemmet är bäst, eftersom människor med demens kan bli desorienterad av varierande ljus mönster. Detta kan göras genom att installera extra belysning i mörkare områden, såsom trappavsatser och korridorer. Den fria användningen av Night Lights mellan sovrum och badrum områden kan minska desorientering naturbehov under insomningstid.
3.
Lägg säkerhetsdetaljer till badrum områden. Badrummet är ett av de mest olycksdrabbad delar av hemmet. Installera säkerhet handtagen runt toaletter, handfat, dusch och badkar kan ge en hel del skydd till dem med nedsatt syn eller motorik nedskrivningar, som kan halkfria gummi mattor i hala områden. Specialiserade kran bilagor kan installeras som är avsedda att skydda mot skållning att förhindra skada för dem som inte längre känner av värme och kyla, eller varmvattenberedare kan justeras till en svalare temperatur.
4.
undanröja hinder som kan orsaka faller som den person med Alzheimers navigeras i hemmet. Kasta mattor eller mattor område bör antingen är stadigt förankrad i golvet eller avlägsnas. Golven bör hållas fri från föremål som kan snubbla över, och eventuellt spill ska åtgärdas omedelbart. Arrangera möbler för att möjliggöra bred, tydliga banor i hela hemmet, särskilt om en rullator, käpp eller rullstol är i bruk.
5.
Secure mediciner för att se till att de inte kommer att vidtas utan tillsyn . Överdoser är vanliga vid Alzheimers drabbade, eftersom de kan glömma att ha tagit mediciner och göra det igen, en fördubbling den rekommenderade dosen. Låsta medicinering dispensrar är en bra lösning, många arbetar på timers som kan ställas in för att öppna när en dos beror. Hålla mediciner i ett låst skåp eller ett område som inte är tillgängliga för personer med Alzheimers är ett annat alternativ.
6.
Håll kylskåpet fri från varje tvivelaktigt livsmedel. Personer med Alzheimers förlorar ofta förmågan att skilja mellan färskvaror och de som har tagit en vändning till det värsta. Rensa kylskåpet regelbundet och tydligt märkning behållare med innehåll och datum är bra försiktighetsåtgärder för att förhindra misstag.
7.
Brandvarnare installeras i hela hemmet och testa dem regelbundet. Tillåta rökning endast under direkt tillsyn. Ta bort spis rattar för att förhindra oövervakad användning, eller stänga av gas ventiler eller brytare för att stänga av spisen helt. Bränder är en återkommande källa för skador på personer med Alzheimers sjukdom.


Previous:nothing Next:tips för att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man åldras nådigt
 • hur lätt ont i ryggen när man är gravid
 • hur man köper feminina produkter utan att vara generad
 • hur man berättar en läkare att du använder illegala droger
 • hur man hand om ett barn skådespelare
 • hur man kontrollerar cravings
 • hur man får starkare naglar
 • hur man behandlar tår med svamp under tånageln
 • hur man har ett relativt olycka fri period
 • hur man gör örat kottar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com