hur att hålla sig motiverad under vintern

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-03
Under vintermånaderna, kan vädret vända från tråkig till katastrofal. Ibland solen får knappt en chans att lysa igenom molnen, och det blir så kallt att väderstationer uppmana allmänheten att stanna inomhus. Den kalla, mörka dagar som dessa, kan det vara svårt att hitta motivationen att slutföra dina ärenden, avsluta ditt arbete, motion och äta hälsosamt. På vintern måste du undvika lust att övervintra, eftersom det bara leder till förhalning och viktökning. Läs vidare för att lära sig om hur man tar sig motiverad under vintern.

Du behöver:
Radio
. Te.
Havregryn.
Lyktor.

Så stanna motiverad Under vintern


1.
Plan utomhus evenemang som får din puls upp. Skidåkning är en aktivitet som nybörjare och experter kan njuta av, och det fungerar muskler som du antagligen inte brukar använda. Andra sätt att få mer noggrann övning är att gå på vandring i skogen med vänner eller jogga upp och ner din gata. Kom bara ihåg att bära isolerande kläder.
2.
Begränsa TV du tittar på, eftersom det är lätt att få bekväm på soffan och äta alla dina matvaror. Sätt på radion istället för att underhålla dig medan du betala räkningar och städa.
3.
Ät välbalanserad mat för att hålla upp din energi. Undvik att äta för mycket kolhydrater och socker, eftersom dessa är komfort livsmedel, som kan vara lockande. Har havregryn till frukost och en värmande te med din lunch och middag. Dricksvatten hela dagen i stället för läsk kan hålla dig hydrerad också.
4.
Vakna upp på morgonen och öppna persienner eller sätt på några lampor att lysa upp rummet. Alltför ofta människor lider av Seasonal Affective Disorder (SAD). Symtom på SAD är depression, letargi, över sovande och överätande komfort mat som kolhydrater och sötsaker. Några lösningar för SAD involvera få ute i friska luften, med johannesört som naturläkemedel anti-depressiva för att förbättra ditt humör och lätta alternativ terapi. Ljusbehandling (ljusbehandling) innebär sitter vid en ljusterapi låda, som använder full-spectrum ljus (jämförbar med solljus). Ljuset är tänkt att efterlikna solljus, så det kommer att orsaka en biokemisk förändring i hjärnan genom att minska produktionen av melatonin. Melatonin produceras under sömnen eller när miljön är mörk, men när en över det normala beloppet erhålls, kan det orsaka symtomen på ED. En annan åtgärd är att utöva, eftersom det orsakar din kropp att frigöra endorfiner. Detta uppsving av energi kan lindra symptomen vid letargi och hålla din ämnesomsättning.
5.
Bo i gott sällskap. Ibland hjälper det att göra dina ärenden eller övningar med vänner och familj. Se bara till att du inte välja en person som kommer få dig att hoppa ut på din kickboxning klasserna. Om du inte har någon att stödja dig, gå på gym och delta i en yoga, pilates eller cykling klass. Detta kan hjälpa dig ut ur huset också, och ibland är det att komma ur det hus som är den svåraste delen av vintern.

Tips och varningar


 • listor över allt du behöver för att utföra varje dag så du bor på rätt spår.
 • Planera familjeaktiviteter som får alla ut ur huset och flytta även om det är bara att gå till köpcentret.
 • känslig för viloläge hela vintern kan göra att du blir deprimerad och tillbakadragen.


 • Previous:nothing Next:tips för torrt & skadat hår

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för en endometriebiopsi
 • hur man kan stärka hamstrings
 • hur man kan förebygga åldrandet
 • hur man läser ett tbc-test
 • hur man kan minska kostnaderna för bensin
 • hur man gör en glycerin extrakt av ett naturläkemedel tinktur
 • hur man undkommer fysiskt eller psykisk smärta
 • hur man ska utföra barnets poserar i yoga
 • hur du håller din äldre friska med bra näring
 • hur man säger god jul på holländska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com