hur du håller din kropp frisk genom att dricka vatten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-18
Dricksvatten är viktigt för din hälsa och en massa folk bara inte inse vikten av vattnet i vår kropp. Denna artikel talar om hur man kan dricka önskad mängd vatten varje dag

Du behöver:. .
En flaska med belopp märken på det


1
Varför är dricksvatten viktigt? Vatten består av 60-70 procent av vår kroppsvikt. När du inte dricker tillräckligt, kan uttorkning ske. Enligt hälso-och medicinska experter, om du är uttorkad, kommer din kropp inte att kunna utföra sina viktiga funktioner. Det finns också över vätskebalans, som händer när kroppen tar mer vatten än det hemligheter och det är normalt natrium nivåer späds. Det kan påverka matsmältningen och andra problem. Men de flesta av oss behöver inte oroa sig.
2.
Hur mycket vatten ska vi dricka? Vi hörde alla att säga att vi bör dricka åtta 8-oz vatten om dagen. Det säger bör ändras till att omfatta alla vätskeintaget inte bara vatten. Så, varierar vätskeintag för varje person. En kost rik på grönsaker och frukter kommer att ha en högre vätskeintag än en hand med kött.
3.
Din dagliga funktioner kan också bestämma hur mycket vatten du behöver. Om du tränar och förlorar vatten att svettas, måste du dricka mer vatten för att korrekt fylla den förlorade vattnet.
4.
Din miljö också avgör hur mycket vatten du behöver. Hot eller fuktiga miljöer kommer att få dig svettas överdrivet och du kommer att behöva fylla på den förlorade vattnet.
5.
Gravida kvinnor behöver mer vatten för att stanna hydrerade. Och de som ammar behöver mer vatten än en normal person.
6.
Kontrollera din urin för att se om du dricker tillräckligt med vatten. Urin bör ljusgul. Om det är mörkare, så ska du dricka mer vatten.
7.
Alltid spara vatten när det är möjligt. Vatten är en naturresurs som vi får från vår miljö (floder och sjöar, inte havet [även om det finns länder med avsaltningsanläggningar, smakar de vatten inte så bra]) som tar en massa pengar att bearbeta och leverera till din kranar.


Previous:nothing Next:hur massage ett spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man inte vara förstoppad
 • Att packa till sjukhuset när man har en baby
 • hur man får information från en läkare med ett barn på sjukhuset
 • hur man tvättar händerna ordentligt för att förhindra spridning baciller
 • hur man hanterar en panikattack
 • hur man ska leva livet på dina egna villkor
 • ta blodtryck
 • Hur man känner igen hälsofrågor i naglarna
 • hur man kan vara säker under en värme nödsituation
 • hur man älskar din kropp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com