hur man behandlar brännskador och minska ärrbildning!

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-30
De flesta av oss har haft några ganska dåliga brännskador. Som biträdande kock på en Supper Club restaurang, har jag fått personligen vissa extrema brännskador. Jag heter även en orsakas av het fett, min drake, eftersom det var formad som en drake och på min underarm. Lyckligtvis bleka flesta av dem med bort min teknik. Jag måste erkänna att jag typ av miss Dragon ändå. Jag kanske skulle tatuera . . . . .

Du behöver:
Cool, inte kallt, vatten
. Antibiotisk salva.
Aloe Vera.
Non-stick gaskuddar.
Bandage wrap.
Coco smör eller återfuktande lotion.


1.
Kyl brännskadan med svalt rinnande vatten under flera minuter eller doppas i en stor skål eller ett badkar med kallt vatten. Använd aldrig is eller iskallt vatten. Direkt kontakt med is kan förorsaka frostskador och mer skada, speciellt om brännskador är tredje graden, eller det är en förlust av känsla.
2.
Använd inte gamla lösningar som inkluderar smör, olja, eller andra livsmedel som kan härskna eller har mikroskopiska bakterier partiklar i det eftersom de kan fånga värme i den skadade vävnaden och samtidigt öka risken att utveckla en infektion.
3.
Om skadan är inte allvarlig och utan blåsor, fortsätta en cool vattenbad för resten av dagen om det behövs. Om skadan är förvaras svalt, blir det drägligare och chanserna dåliga blåsbildning minskas kraftigt. Om blåsor form, bryter inte dem. Under en dag eller två, kommer vätska under huden hjälpa till att mildra den skadade vävnaden medan under lager läker sig själv. Blåsan ska spricka när den är färdig. När det brister, lägga en bra antibiotikum grädde och lock. Blistret huden bör trimmas bort.
4.
Om brännande blåsor och vissa områden sprack direkt, ren med antibakteriell tvål efter kyla brinna ner. Om du inte har en Aloe Vera, köp en med stora blad. Ta bort ett löv utanför som är mer som ett finger, tvätta den och dela upp den så att du kan skrapa alla gelen ut på insidan. Sätt gel i en liten burk. Ta skinnet av löv och putsa bort alla vassa kanter-då skär den i 1 eller 2 cm bitar. Lägg bitarna i gelen. Kylskåp. När du ser brinna är under kontroll, ta en bit av kylda aloe anläggningen och måla bränna med gel, åter doppas ner gelen i behållaren efter behov. Om en del av bränna har en explosion blister, placera bit blad på bränna, gel nedåt och täck med non-stick gasväv. Om du inte har en aloe växt, använd en bra antibiotisk salva. Sedan löst wrap. (Den aloe gel kommer att stanna bra i ca en vecka i kylskåp men du kan lägga den i frysen om du vet att du inte ska använda det. )
5.
Behandla bränna en eller två gånger om dagen, beroende på svårighetsgrad. Efter några dagar, när det är på god väg att läka och inte längre behöver en som täcker, använd kokos smör eller en fuktgivande lotion för att hålla vävnaderna torkar ut. Detta är det skede och den behandling som gör mest för att reducera några bestående ärr.
6.
Om skadan är inte öppen, men missfärgade hjälp av en skål med kallt vatten eller tvättlappar halvljus i kallt vatten kommer att hjälpa den att läka mycket snabbare. Sätt ett par kuber is i skålen för att hålla den sval längre. Jag har haft hand brännskador att värma vattnet upp ganska snabbt. En isbit eller två låter dig veta när vattnet har värmts upp för mycket när du behandlar någon annan eller ett barn.
7.
Om skadan är allvarligare, blåsor under blåsor , söka professionell hjälp. Ta inte chanser med barns huden-deras vävnader är inte så tuff

tips och varningar


 • Om du får en gel bränna pack, hålla den i. kylen eller frysen. Det aldrig fryser men sätta en fuktig trasa mellan den och bränna om det var i frysas.
 • inte disk om du har en brännskada på handen. Även med gummihandskar kommer inte rädda dig från obehag av det varma vattnet.
 • Om skadan är tillräckligt allvarlig för att svepa med en kompress, men är obekvämt från värmen, använd en gel pack eller en zip påse med is på det efter omslag området i plast.
 • tredje gradens brännskador är mycket allvarlig, inte bara till det område i vävnaden, men den allmänna hälsan hos bränna offret, som orsakar förkolning av vävnad eller faktiska saknas huden och en allmän brist på känsla eftersom nervvävnad har skadats. !. Komma till en akutmottagning eller läkare ASAP
 • Om området för bränningen är mycket stor, den bränna offret kunde gå in i chock
 • Tecken på infektion är: ökad smärta, missfärgning, är huden varm, pus, ökad rodnad eller svullnad.


 • Previous:nothing Next:hur man vårdar någon med fibromyalgi

  Relaterade artiklar


 • hur man gör en gurka-baserad ansiktsmask
 • hur du njuta av ditt arbete och hem liv!
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • hur har en attityd av tacksamhet
 • hur man får vacker hy du alltid velat.
 • hur man köper receptbelagda läkemedel i Mexiko
 • Hur vet man att störa din barnläkare
 • hur man berättar vitiligo från svamp
 • hur man använder B-vitamin för att förbättra fertiliteten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com