hur man besluta om att mäta blodtrycket hemma

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-08
Har du högt blodtryck eller har du fått veta ditt blodtryck var hög förra gången du hade det kontrolleras vid läkarens kontor? Båda är situationer där en noggrann övervakning av blodtrycket är viktigt. Om du inte har tid att hålla igång fram och tillbaka till din läkare kontor för att få din trycket kontrolleras, varför inte överväga att starta ett hem blod program tryckmätning? Det finns en mängd olika påtryckningar hem blod anordningar som gör att du snabbt och enkelt kontrollera trycket under hela dagen.
1.
Fördelarna med att göra hem mätning blodtryck är många. Du är mer sannolikt att få en "sann" läsning av din press när du inte är i en stressig miljö plus att du kan få avläsningar vid olika tider på dagen. Även om du kan använda en av de enheter blodtryck finns på lokala livsmedelsbutiker och apotek, dessa maskiner är inte lika exakt som de borde vara på grund av variationer i arm storlek. När du lär dig förfarandet, hittar du det snabbt och lätt att kontrollera blodtrycket hemma. Du kan också kontrollera din familjs blodtryck och föra noggranna anteckningar de kan visa sin läkare när de har sina rutinmässig läkarundersökning.
2.
Hem mätning blodtryck kan vara särskilt viktigt om du har " ; vita rocken syndromet ". Vit rock hypertoni är helt enkelt en term för blodtryck som är förhöjda i läkarmottagningen, men är normalt hemma. Vit rock hypertoni bör följas noga eftersom det kan vara ett varningstecken för högt blodtryck som kräver behandling. Vissa studier tyder också på att vit rock hypertoni kan vara en indikator på tidig hjärtproblem. Genom att använda en hemdator blodtryck, kan du föra dagbok hem avläsningar vid olika tider på dagen att presentera för din läkare.
3.
Om du bestämmer dig för att kontrollera ditt blod trycket hemma, finns det två typer av påtryckningar hem blod enheter tillgängliga för dig. Den första är manuella blodtryck manschetter. Med en manuell anordning får du en blodtrycksmanschett hooked på en mätare. Efter att ha placerat manschetten på armen och pumpa upp det, använder du ett stetoskop för att kontrollera blodtrycket genom att titta på en mätare. Dessa hem blodtryck enheter har en inlärningskurva men de är ganska billig och noggrann när du lär dig tekniken.
4.
Ett enklare typ av hem blodtryck enhet som ska användas är en digital blodtrycksmätaren. Med denna set-up, du får en manschett med tillhörande mätare som kontrollerar blodtrycket automatiskt utan behov av ett stetoskop. Detta är enheten mycket lättare för en nybörjare att använda, men kan bli kostsamt. Du kan också köpa digitala hemmet enheter blodtryck för handleden och finger men dessa är inte lika exakt. Det är viktigt när man väljer en blodtrycksmanschett att det vara en lämplig storlek för din arm eller du kommer inte få en sann behandling blodtryck.
5.
När du har ditt blodtryck mätutrustning använda den till att ta avläsningar tre gånger om dagen och spela in det i en blogg. Gör detta för en vecka att få en uppfattning om hur blodtryck köra hela dagen. Upprepa denna procedur varannan månad eller när en ändring görs till din blodtrycksmedicin. Behåll dessa poster för din läkare.
6.
Hem blodtrycksmätning är ett enkelt och prisvärt sätt att följa dina blodtryck utan stress i täta medicinska mottagningsbesök. Det är ett bra sätt att ta bättre kontroll över din hälsa.


Previous:nothing Next:hur lätt mensvärk

Relaterade artiklar


 • hur man får tillräckligt med sömn
 • hur man kan förhindra fall hemma äldre
 • hur man identifierar tecken och symtom på reaktiva kvarstad oordning i den tidiga barndomen
 • hur du håller din äldre friska med bra näring
 • hur man kan planera en picknick
 • hur man gör calendula avokado baby grädde
 • hur man ska behandla svullnad under graviditeten
 • hur man ska leva långt och friskt
 • hur man får tuggummi ur håret
 • hur man byter batterier i rullstol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com