hur man blir en före detta rökare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-12
Mark Twain sa en gång "sluta röka är lätt, jag har gjort det hundratals gånger. " Många människor, som framgångsrikt har slutat röka, kommer att berätta det kan vara en ytterst svår vana att bryta. Förutom att slå nikotinberoende, finns alla de små vanor som summerar till hela problemet. Mest uppenbara är cigaretter du lyser med en kopp kaffe, ett glas öl, eller efter en måltid.
Följande steg hjälper dig med både missbruk och dessa vanor.
1.
Det är ditt beslut. Om du försöker sluta, eftersom du håller på att skämmas eller pressas in i det av din make /maka, familj eller vänner, det sannolikt inte kommer att fungera. Det måste absolut vara ditt beslut och inte avskräckas av de som ser ner på dig och säger "sluta bara". Om det var så lätt du skulle ha gjort det redan.
2.
Ställ ditt mål. Du kan ställa in både din sista och kortsiktiga mål enligt din handlingsplan. Som ett exempel, satt som mål att minska mängden du röker med 25% i en vecka, 50% i två veckor, 75% i tre veckor och ditt slutliga mål på en månad. Ta så lite eller så mycket tid som du behöver. Jag var en långsiktig storrökare, med väl etablerade vanor och det tog mig flera månader att sluta. Min son kunde sluta om två veckor. Oavsett ditt mål och handlingsplan är, skriv ner det och lägga det på ditt kylskåp, eller någon annanstans där där du ser den.
3.
Belöna dig själv. När du har achevieved status som "Fd Rökare", använder de pengar du sparar från att inte röka för något viktigt för dig. Besök en spa, åka till Disney World eller Bahamas, köpa en uppsättning golfklubbor, eller något annat speciellt. Vad du än bestämmer, se till att skriva ner det.
4.
Hålla reda. Bär en penna eller en penna och ett block med papper med dig hela tiden. Varje gång du tänder en cigarett skriva ner det. Men om du röker en halv cigarett och finish det senare, det är fortfarande en cigarett. Du kan hitta detta lilla steg fantastiskt, eftersom detta enbart kan minska din rökning med 50%.
5.
Uppmuntran. Ta hjälp av din familj och vänner för att heja på dig. Vem du än väljer måste vara villiga att hjälpa dig genom svåra tider och inte vara kritisk.
6.
Rök på ett ställe. Välj en plats längre bort från TV, favorit stol, eller aktivitet, för att göra din rökning. Det kan vara innanför eller utanför, men man måste engagera sig i den platsen. Sätt dina cigaretter, tändare och askfat utom räckhåll och utom synhåll.
7.
Mini vanor. Säg inte "nej" till dig själv när du får lust att röka. Säg till dig själv "Okej, jag har en cigg", men först avsluta en uppgift, få ett glas vatten, ta en promenad, ringa ett telefonsamtal, eller något för att skjuta upp röker cigarett. Om du har alltid haft en cigarett med kaffe, avsluta med kaffe och sedan röka. Var kreativ, kommer du att bli förvånad över hur länge du kan skjuta upp att röka utan att stressa dig själv genom att säga "nej".
8.
Bön. Om du är en bedjande, be Gud om hjälp. Detta kan vara mycket gynnsam i dessa tuffa stunder.
9.
Behöver du fortfarande hjälp? Det finns piller, plåster, droppar och nikotin detoxifers på marknaden som kan vara till stor hjälp. De kan alla hittas på Internet, ett lokalt apotek av vitamin butik, men vissa kommer att kräva ett recept. Under alla omständigheter tala med din läkare om dessa.
10.
Det är dags att sluta. I mitt eget arbete, olärda jag mini vanor så effektivt att, utan att tänka på det, skulle jag gå en halv dag utan att röka. Jag lurade mig in att inte röka under en hel dag, med löftet att jag skulle ta igen det nästa dag. Jag gjorde samma sak nästa dag och dagen efter. På fjärde dagen jag gratulerade mig själv för en fd rökare. Jag nämnde ovan att det tog mig flera månader att nå den punkten, men jag har varit fri från vanan i 28 år och du kan vara fri om den också.


Previous:nothing Next:Hur får man en test blodtryck

Relaterade artiklar


 • hur man skrattar din väg till bättre hälsa
 • hur man ska behandla uretrit
 • att bota manlig svampinfektion - jäst infektion hos män - behandla manliga svampinfektion
 • hur man bestämmer ditt blodtryck
 • hur man ska behandla drunkorexia
 • hur man föda naturligt med hjälp av hypnos
 • ta blodtryck
 • Hur man vet om torsk är smittsamt
 • hur du ändrar din menstruationscykel
 • hur man ska se till att du har friska barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com