hur man får ett barn redo för en sjukhusvistelse som patient

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-28
Ditt barn får någon gång, står inför en sjukhusvistelse. Även om de flesta sjukhus vistelser för endast 2 till 3 dagar efter ett sådant förfarande som en tonsilectomy eller virus eller bakterier sjukdom kan stanna mycket längre för barn med medicinska tillstånd och vissa fysiska funktionshinder. Oavsett hur mycket tid, är det viktigt att hjälpa barnen att förstå anledningen till att de måste tas in på sjukhuset så att de inte kommer att vara rädd och att ge saker för att hålla dem sysselsatta

Du behöver:.
Tofflor eller färgglada strumpor.
Målarböcker.
Pussel.
CD-spelare.
Säkerhet filt eller uppstoppade djur för små barn.


1.
Förklara för ditt barn, med hjälp av åldersanpassad språk, varför han måste åka till sjukhuset, och att läkare vill bara se till att han blir bättre snart så han kan komma hem att må bra.
2.
Prata med ditt barn om allt som en sjuksköterska eller läkare kommer att göra vid en viss tidpunkt, med hänsyn till barnets ålder och nuvarande utbildningsnivå. Ju mer du förklara för ditt barn, desto mindre troligt att han kommer att bli rädda.
3.
Packa en bärbar CD-eller DVD-spelare med filmer och musik som ditt barn gillar så att han kommer att ha något att göra.
4.

Sätt ihop en samling av böcker, pussel, målarböcker med färger, en färg pad och andra saker för ditt barn. Du kan också överväga packning ett litet pussel eller ett spel eller två som du kan spela med ditt barn.
5.
Om du har ett barn i åldern 3 och 7, packa hans snuttefilt, uppstoppade djur, favorit leksak eller något annat objekt han sover med eller inte kan vara utan. Ta med några dekorativa strumpor eller tofflor på ditt barns fötter.
6.
Fråga din barnläkare om möjligheten ditt barn tillåts bära nattlinne medan på sjukhuset om du skulle ångra sömmen vid axelsömmarna och bifoga snaps eller kardborrband, så att den lätt kunde tas bort med IV på plats eller vid byte av bandage.
7.
I händelse av en längre stanna, lugna ditt barn som du kommer att besöka så ofta som möjligt och att du kommer att syskon tillsammans att besöka också. Säg till honom att du kommer att ha andra familjemedlemmar, vänner och lärare kallar honom på telefon.
8.
Om det finns en farförälder eller annan familjemedlem en tidsplan som kan tillåta tillgänglighet på olika timmar, fråga om de skulle åka till sjukhuset och sitta med ditt barn varje dag om du måste lämna.


Previous:nothing Next:hur man handskas med kejsarsnitt födelse

Relaterade artiklar


 • hur man avgör tillräcklig vikt
 • hur man räta ut håret utan relaxer
 • hur du håller ditt hem allergi och dammfria
 • hur man ska behandla drunkorexia
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • hur man identifierar utfodring störning i spädbarnsåldern och tidig barndom
 • hur man identifierar tecken på för tidig förlossning
 • hur man rengör din glasögon
 • hur man rengör ditt badrum utan kemikalier
 • hur man gör tvillingar med fertilitet piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com