hur man handskas med okontrollerbara urinblåsan efter förlossningen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-22
Tillfällig blåsa-kontrollfrågor är relativt vanliga hos kvinnor efter förlossningen. Blåsan är ett organ som är formad som en ballong. Man slappnar när den har urin inne och stramar upp när du går på toaletten för att pressa ut urinen. Blåsan-kontroll muskler kan bli svaga efter förlossningen och leda till en okontrollerad läckage av urin

Du behöver:.
Familjestöd
. Sjukvård.
Hemtjänst anläggning.
Se till att deras levnads-och medicinska behov tillgodoses.
Äldreomsorg resurser.
Försäkring.


1.
Träna din bäckenbottenträning muskler tre gånger om dagen. Dessa muskler linda under livmodern och urinblåsan, och kan bli svag efter arbetskraft. Motion kommer att stärka dem, och kan förhindra blåsa problem senare i life. First, lokalisera bäckenbottenträning muskler genom att stoppa i mitten av urinera när du går på toaletten. Spänn musklerna och håll i 20 sekunder, släpp sedan. Upprepa minst 10 times. You kan också använda vaginala vikter för att mäta styrkan i din bäckenbottenträning muskler och utvärdera ditt tillfrisknande.
2.
Undvik blåsa-irriterande mat såsom choklad, kaffe, alkohol och citrusfrukter.
3.
Om symtomen varar mer än 6 till 8 veckor, konsultera en gynekolog, en urogynecologist eller en urolog (som specialiserat sig på blåsan-kontroll och problem med urinvägarna). Att förlora blåskontroll är en allvarlig fråga, och kan vara ett tecken på att något i kroppen inte fungerar korrekt.
4.
Tänk operation om blåsan-kontroll musklerna är för svaga och symptomen kvarstår under lång tid. Om du planerar att skaffa fler barn i framtiden, men alternativet kan inte de bästa för dig.
5.
Ta anti-kolinerga eller anti-muskarina medicin för att hjälpa "omskolning . " urinblåsan. Vet dock att medicineringen kan påverka kvaliteten på din bröstmjölk om du ammar. Överväga att vänta tills bebisen slutar amma, eller flaskmatning honom medan du är på medicinering.


Previous:nothing Next:hur kan man få pengar till medicinsk behandling

Relaterade artiklar


 • hur man får nykter efter att ha druckit
 • hur man ska behandla mögel allergier
 • hur man känner igen symptom på ADHD
 • hur man ska behandla hyperastigmatism
 • hur komma i form i pensionsåldern
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man kan förebygga barnfetma
 • Hur man använder en maxipad
 • hur man kan förutspå din menstruationscykel
 • hur man gör en het ris väska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com