hur man hanterar personer med Alzheimers

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-19
Alzheimers sjukdom, en progressiv hjärnsjukdom, är den sjätte vanligaste dödsorsaken i USA. Genom att successivt förstöra hjärnceller, orsakar Alzheimers sjukdom problem med minnet, beteende och tankeprocesser. Symptomen på Alzheimers öka stadigt värre med tiden, som börjar med en högre grad av glömska, sedan stadigt framåt mot mycket allvarligare kognitiva symtom, med sjuka i sena stadier ofta blir oförmögen att känna igen sin omgivning eller hantera sådana grundläggande uppgifter som att äta, utan hjälp. Hantera vård av personer med Alzheimers kräver stor uppmärksamhet åt många detaljer som familjemedlemmar utan erfarenhet av sjukdomen inte kan förutse
1.
Bedöm säkerhetsfrågor regelbundet. Valfritt antal vardagliga aktiviteter kan bli faror som Alzheimers sjukdom fortskrider. Förändringar kan komma snabbt som denna sjukdom löper sitt lopp, så en person som kan klara dagliga aktiviteter på ett säkert sätt i dag kan bli oförmögen att lämnas åt sitt öde helt plötsligt. Även i de tidiga stadierna av Alzheimers sjukdom, kan dom bli nedsatt. Glömska kan vara orsaken till många faror, såsom bränder som orsakas av en kastrull med mat på spisen, eller timmar spenderade vandra i kylan, eftersom vägen hem har blivit bortglömda.
2.

Var uppmärksam på grundläggande hed och näring. Personer med Alzheimers kan glömma att äta, eller kanske glömmer att de redan har gjort det. De får äta mat som är säkert, har förvaras i kylskåp längre än friska. Om Alzheimers sjuke bor ensam, kontroll av innehållet i kylskåpet och skafferi regelbundet är klokt. Var noga med att titta efter markanta förändringar i kroppsvikt.
3.
Övervaka sina mediciner. Personer med Alzheimers kan glömma att vidta nödvändiga mediciner, eller de kanske inte kommer ihåg att ta dem och upprepa dosen flera gånger. De kan glömma läkarens anvisningar, eller glömma att hålla läkarbesök ha avgörande recept förnyat.
4.
Kolla i ekonomiska frågor och se till att räkenskaperna har hållits aktuell. Personer med Alzheimers ofta glömmer tiden, få bakom att betala räkningarna. När det gäller nyttigheter, t. ex. värme, el och telefon, kommer många företag tillåter familjemedlemmar som ska anmälas om betalningar hamna på efterkälken, så att dessa väsentliga tjänster inte avbryts. Diskutera juridiska konstruktioner, t. ex. en fullmakt beteckning, så att familjemedlemmar att hantera finansiella frågor, är ofta ett nödvändigt steg.
5.
Forskning stadier av Alzheimers lära sig vad som förväntar sig allteftersom sjukdomen fortskrider. Även om varje person som drabbats av Alzheimers sjukdom är olika, inte sjukdomen tenderar att följa en relativt förutsägbart mönster. Att veta symptomen att titta så att sjukdomen går sin kurs kan hjälpa familjemedlemmar förutse problem innan de blir farliga för hälsa och välbefinnande personer med Alzheimers. Information om de olika stadierna och symtom på Alzheimers är lätt tillgängliga på Internet, och Alzheimers stödgrupper kan också vara en stor källa till information.


Previous:nothing Next:hur man hjälper en vårdgivare

Relaterade artiklar


 • hur man sova hela natten med ditt barn
 • Hur vet man att se en fertilitet läkare
 • hur man håller ett minne skarp
 • hur man får barnen glada om hälsa och fitness
 • hur man äter hälsosamt måndag till fredag
 • hur man ska hantera period kramp
 • Hur vet man att en kvinna har ägglossning
 • hur man väljer leksaker som stimulerar barnets sinne
 • hur de ska hålla sig vaken när man är trött
 • hur man hjälper en vårdgivare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com