hur man kan beräkna när ett barn på grund

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-22
En av de första sakerna nyblivna föräldrar undrar om när en graviditet är bekräftad är barnets förväntade förfallodagen. Lyckligtvis finns det flera sätt att beräkna när en baby beror
1.
Bestäm din förfallodagen baserat på datumet för din sista menstruation. Om dina oregelbundna eller datum för din senaste menstruation är okänd, beräkningen av den dag barnet är beroende är svårare. Förutsatt att du vet den första dagen i din sista perioden, räkna framåt 40 veckor för att bestämma din förfallodagen. Befruktningen skedde troligen cirka två veckor efter den första dagen i din sista perioden, vilket innebär att du inte skulle tekniskt har varit gravid under de första två veckorna för att beräkna din förfallodagen.
2.
Använd en online kalkylator för att bestämma din beräknade förfallodagen. Dessa räknare använda samma siffror som ovan, men de kan minska risken för fel i samband med att räkna veckor för hand. Många online räknare har också möjlighet att erbjuda ett preliminärt datum för befruktning baserat på din cykel längd.
3.
Har din livmoder storlek på din första obstetrisk utnämning. Under hela din graviditet, din läkare eller barnmorska mäta din livmoder för att se hur du och ditt barn växer. Under första halvan av graviditeten, är storleken på din livmoder uppskattas baserat på hur stort det känns. När du har nått 20 veckor, är storleken på din livmoder mätt i centimeter, och denna mätning är oftast samma antal centimeter som veckors dräktighet. I början av graviditeten, kan detta mått ge en grov uppskattning på hur långt fram i graviditeten du är.
4.
Fråga din läkare om ett blodprov för att mäta mängden av graviditeten hormon, humant koriongonadotropin, i blodet. Detta hormon produceras av moderkakan under graviditet och kan upptäckas i blodet inom två dagar efter implantation. En kvantitativ graviditet blodprov kommer att mäta den exakta mängden hormon i blodet, vilket kan ge en uppskattning av åldern på fostret.
5.
Schema tid för ett ultraljud. Ett ultraljud kan bekräfta graviditetslängd i din fostret, och är den mest exakta metoden för att bekräfta din förfallodagen under första trimestern av graviditeten. Under de två första månaderna av graviditeten, barn är alla ungefär samma storlek. Detta gör att datera graviditeten genom tidiga ultraljud betydligt enklare än att det kommer att bli senare under graviditeten. Naturligtvis är även den här metoden inte 100 procent korrekt, eftersom det inte finns två bebisar växa i exakt samma takt.

tips och varningar


 • Även om din förfallodagen kommer att vara 40 veckor från den första dagen av din senaste menstruation, är mycket få barn som faktiskt föds på förfallodagen . Ditt barn kommer att betraktas som fullgångna när som helst mellan 37 och 42 graviditetsveckan.


 • Previous:nothing Next:hur man känner igen symptom på svampinfektion

  Relaterade artiklar


 • hur du väljer en Medigap försäkring
 • hur man kan bota illamående naturligt
 • hur de ska hålla väl hydrerad
 • hur man ser ljusa ögon
 • hur man älskar din kurviga kropp
 • hur man gör en glycerin extrakt av ett naturläkemedel tinktur
 • hur man får vacker hy du alltid velat.
 • hur du skyddar din hud
 • hur man kan få gratis hälsotidskrifter
 • hur man förlorar barnet vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com